Μια νέα επένδυση δρομολογούν οι Κινέζοι της Cosco που εκτιμάται πως θ’ αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ και θα επιτρέψει στον  Πειραιά  να βρεθεί στην πρώτη τριάδα ανάμεσα στα λιμάνια της Ευρώπης. Στο πλάνο της Cosco Βρίσκεται η κατασκευή τέταρτου προβλήτα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, ανεβάζοντας τη δυναμικότητα σε επίπεδα άνω των 10 εκατομμυρίων TEUs.

Την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση του OΛΠ κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ). Οι Κινέζοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, φαίνεται πως μαζί με το υπόμνημα καταθέτουν και μια επιπλέον  επένδυση 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τέταρτου προβλήτα.

Οι συνολικές επενδύσεις της Cosco, μαζί μ’ αυτό το σχέδιο ξεπερνούν τα 900 εκατ. ευρώ, με τον Πειραιά να διεκδικεί τη θέση του ισχυρότερου λιμανιού της Ευρώπης.

Το περασμένο έτος μέσω του ΟΛΠ διακινήθηκαν  4,9 εκατ. TEU, τοποθετώντας τον Πειραιά στην 6η θέση της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον φετινό σχεδιασμό , η εκτίμηση είναι πως ο ΟΛΠ θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βαλένθια και να βρεθεί στην 5η θέση στην Ευρώπη, κατακτώντας την πρωτιά στο χώρο της Μεσογείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here