Για όποιους είδαν τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την άφιξη του Πάπα στην Αθήνα θα παρατήρησαν ότι ο Ποντίφικας έφτασε στη χώρα μας με το μεγαλύτερο εγχώριο αερομεταφορέα, την Aegean.

Πιο πριν, στη μετάβασή του στην Κύπρο ο Πάπας χρησιμοποίησε την ΙΤΑ, την εταιρεία που έχει διαδεχθεί την Alitalia όταν η τελευταία πέταξε για τελευταία φορά μετά από 74 χρόνια τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαίτησε πλήρη διαχωρισμό της νέας εταιρείας ΙΤΑ από την Alitalia προκειμένου να δώσει έγκριση για την κρατική κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 1,35 δισ. ευρώ στον νέο αερομεταφορέα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε για ακόμη μία φορά ένα ηχηρό μήνυμα για το μεταναστευτικό και όπως είπε:

  • «Η μετανάστευση είναι ένα πρόβλημα του κόσμου μια ανθρωπιστική κρίση που αφορά όλους μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πανδημία που όπως είπε μας έκανε να καταλάβουμε ότι όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο:

  • «Η πανδημία μας έκανε να νιώσουμε όλοι ότι είμαστε στο ίδιο πλοίο. Καταλάβαμε ότι τα προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται από κοινού».

Πρόσθεσε ακόμη:

  • «Διακυβεύονται άνθρωποι, ανθρώπινες ζωές διακυβεύεται το μέλλον όλων. Όταν απορρίπτονται οι φτωχοί απορρίπτεται η ειρήνη. Είναι αυταπάτη να νομίζουμε ότι αρκεί να διασώσουμε τον εαυτό μας. Το μέλλον θα μας φέρνει περισσότερο κοντά τον έναν με τον άλλο. Ας μη στέφουμε τις πλάτες στη πραγματικότητα. Ας σταματήσει η μετάθεση ευθυνών».

Έκανε αναφορά στους εθνικισμούς στην εσωστρέφεια :

  • «Τα πρόσωπα σας και τα μάτια σας μας ζητούν να μη στραφούμε από την άλλη μεριά να μην απαρνηθούμε την ανθρωπιά που μας συνδέει. Τούτη την Κυριακή παρακαλώ τον θεό να μας αφυπνίσει από τη λησμονιά του πάσχοντα να μας ανακουφίσει από τον ατομικισμό που αποκλείει τον διπλανό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here