Πανταχού παρούσα η AVAX τόσο σε μεγάλα έργα των κατασκευών, των υποδομών και των παραχωρήσεων της επόμενης πενταετίας.

Ο Όμιλος δίδει ιδιαίτερη έμφαση στο έργο του Ελληνικού και της ΕΡΓΟΣΕ, ύψους 5,8 δις. ευρώ.

Ξενοδοχειακές υποδομές 85.000 τετραγωνικών μέτρων ελέγχει ο mr Avax

Συγκεκριμένα, διεκδικεί σε συνεργασία με αμερικανική εταιρία την κατασκευή και τη διαχείριση του πύργου του Ελληνικού στην Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, ενώ με πρότυπο τη συμμαχία που σύναψε με τη Mytilineos και τη Vinci για τη διεκδίκηση της Εγνατίας Οδού, δηλώνει ανοικτός σε αντίστοιχες συνεργασίες.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν ο πρόεδρος Χρήστος Ιωάννου και ο διευθύνων σύμβουλος της AVAX Κωνσταντίνος Μιτζάλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

AVAX: Πρόσω ολοταχώς για την ολοκλήρωση της επέκτασης του Μετρό

Ο κ. Μιτζάλης έκανε εκτενή αναφορά και στο μεγάλο έργο της κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό. Εντός του Μαρτίου η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα στείλει στο ελεγκτικό συνέδριο το φάκελο του έργου. Η υπογραφή της σύμβασης θα ακολουθήσει προς το τέλος της Άνοιξης αφού ολοκληρωθεί έλεγχος του ελεγκτικού συνεδρίου και το κοινοβουλευτικό έργο. Η έναρξη των μελετών εκτιμάται γύρω στον Ιούνιο με Ιούλιο του 2021.

Η διοίκηση της AVAX παρουσίασε και την πορεία των υπολοίπων υπό κατασκευή έργων που έχει αναλάβει:

Τομέας Υποδομών: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε», είπε ο κ. Μιτζάλης ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της επέκτασης της γραμμής 3 από το Χαϊδάρι στον Πειραιά. Παραδώσαμε στο τελευταίο τετράμηνο του περασμένου έτους τους σταθμούς Αγ Βαρβάρα Κορυδαλλού και Νίκαια. Το καλοκαίρι του 2022 θα ολοκληρωθεί όλο το έργο της γραμμής μέχρι τον Πειραιά με τους σταθμούς Πειραιά, Μανιάτικα και Δημοτικό Θέατρο.

«Εκτελούμε το έργο του καζίνου στη Λεμεσό μία σύμβαση 269 εκ. ευρώ ίσως να φτάσει και τα 280 εκ. ευρώ», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας θυμίζοντας ότι το έργο είναι σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ η οποία έχει μερίδιο 40%. Έχει κατασκευαστεί το 40% με 45% του έργου και το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι έτοιμο να παραδοθεί.

Τομέας Ενεργειακών Έργων: Η διοίκηση έκανε γνωστό ότι της ανατέθηκε και το έργο της κατασκευής του δεύτερου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Ιράκ «Μπισμάγια 3» συνολικής ισχύος 1.650 MW ύψους 533 εκ. ευρώ το οποίο θα τελειώσει το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τομέας Έργων Δικτύων: Ο κ. Μιτζάλης αναφέρθηκε επίσης και στον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου IGB σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί.

Τομέας Παραχώρησης και ΣΔΙΤ: Λειτουργούν 13 έργα παραχώρησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here