Τα καλά νέα συνεχίζουν να έρχονται από το εξωτερικό για τις ελληνικές start ups. Μετά την Novoville που όπως είχαμε γράψει σταθερά κερδίζει ολοένα και περισσότερα την Βρετανική αγορά, αυτή τη φορά μια άλλη ελληνικών συμφερόντων εταιρεία παραγωγής λογισμικού η Softomotive φαίνεται πως κεντρίζει το ενδιαφέρον του το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και λογισμικό για αυτοματοποιημένες ρομποτικές διαδικασίες.

Οι επικεφαλής της Softomotive, Μάριος Σταυρόπουλος (δεξιά σε πρώτο πλάνο της φωτογραφίας) – Αργύρης Κανίνης (αριστερά στην φωτογραφία).

Πρόκειται  για μια εταιρεία που ιδρύθηκε στην Αθήνα πριν από 15 χρόνια, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αργύρη Κανίνη (Πρόεδρος) και τον Μάριο Σταυρόπουλο (CEO). Η Softomotive ιδρύθηκε το 2005 στην Αθήνα και μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία γνώρισε σημαντική ανάπτυξη καθώς οι λύσεις αυτοματισμού που δημιούργησε βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση σε εταιρικούς πελάτες. Το 2015 άνοιξε γραφεία στο Λονδίνο, όπου μετέφερε την έδρα της, και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, την Ινδία και τη Νότιο Κορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων Softomotive, με έδρα στο Λονδίνο, που θεωρείται εκ των πρωτοπόρων εταιρειών στο Robotic Process Automation (RPA) και Robotic Desktop Automation (RDA) software.

Ποιοι είναι οι πελάτες της Softmotive

Πληθώρα πελάτων έχει στο χαρτοφυλάκιο της η εταιρεία. Συγκεκριμένα, έχει αναπτύξει την WinAutomation, την πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αυτοματοποίησης επιφάνειας εργασίας, και την πλατφόρμα ProcessRobot για αυτοματοποιημένες εταιρικές λειτουργίες στο χώρο του IT που απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις. Το  πελατολόγιό της περιλαμβάνει πάνω από 8.000 επιχειρήσεις διεθνώς από τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, των τραπεζών, των ασφαλίσεων και των τηλεπικοινωνιών, μεταξύ άλλων, στους οποίους περιλαμβάνονται ονόματα όπως η IBM, η Xerox, η DT, η KPMG κ.ά

Το 2018 η εταιρεία συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, μια από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που πέτυχε ελληνική startup τα τελευταία χρόνια. Τα κεφάλαια επένδυσε η Grafton Capital, ένας από τους πιο γνωστούς growth investors στην Ευρώπη, που εμφανίζεται να απέκτησε ποσοστό 25% του μετοχικού κεφαλαίου της Softomotive.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here