Την τοποθέτηση της κας Ελεονώρας Κελεπούρη στη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας ανακοίνωσε η Euromedica.

Η κα. Κελεπούρη ανέλαβε καθήκοντα στις 13 Ιανουαρίου 2020.

Η κα. Κελεπούρη έχει μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο πόστο και σε ανάλογα, καθώς στο παρελθόν εργάστηκε ως Chief Financial Officer  στο Διαγνωστικό-Θεραπευτικό Κέντρο “Υγεία”, ως Director-Financial & Administrative στην εταιρεία Papapolitis SA και σε άλλες παρόμοιες θέσεις μεγάλων εταιρειών.

Αίτηση εξυγίανσης

Στα τέλη του περασμένου μήνα η διοίκηση της Euromedica ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτή η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων κατ’ άρθρο 106α παρ. 6 Ν. 3588/2007 που κατέθεσε με σκοπό την πλήρη εξυγίανση και την μακροχρόνια ανάπτυξη της εταιρείας.

Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ανταποκριθεί η εταιρεία, με βάση τις δυνατότητές της, στη ρύθμιση των οφειλών της καθώς και στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου (business plan) που θα διασφαλίσει όχι μόνο την ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία της αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξή της.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Healthcare Investors, στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία, έχει ήδη καταβάλλει περίπου 6 εκατ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει μέχρι να αποκαταστήσει την κερδοφόρα λειτουργία της και να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, ενώ σκοπεύει να επενδύσει άλλα 4 εκατ. ευρώ άμεσα. Μέσω του business plan οι επενδυτές αναμένονται να επενδύσουν σημαντικά περισσότερα ποσά για την ανάταξη της εταιρείας και για να καταστεί βιώσιμη εκ νέου. Με τις κινήσεις αυτές, οι επενδυτές καθιστούν ξεκάθαρη τη δέσμευσή τους για την οριστική επίλυση των χρόνιων προκλήσεων της εταιρείας και την πίστη τους στην προοπτική ανάκαμψης της Euromedica. Βασικό μέλημα και στόχος είναι η οριστική λύση που θα επιτευχθεί, να λειτουργήσει προς όφελος της εταιρείας αλλά και όλου του οικοσυστήματος ιατρών, προμηθευτών και συνεργατών και με γνώμονα τη διατήρηση της μακροχρόνιας συνεργασίας μαζί τους.

Η διοίκηση, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, έχει ήδη διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας της εταιρείας, προγραμματίζει νέες προσλήψεις και τηρεί τις δεσμεύσεις της για την εξόφληση της μισθοδοσίας προηγούμενων μηνών καθώς και της εμπρόθεσμης καταβολής της τρέχουσας μισθοδοσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here