Γράφει η «ξενοδόχος»

Από την οικογένεια Ναθαναηλίδη και τον όμιλο ΤΕ.ΝΑ.- Τεχνική Ναθαναηλίδη με τη θυγατρική Elivi Hotels και το ολοκαίνουριο Elivi Skiathos στο παλιό Ξενία Σκιάθου είναι η νέα επενδυτική πρόταση των 64,5 εκατ. ευρώ που έχει κατατεθεί στο Enterprise Greece και βρίσκεται αυτή την στιγμή υπό διαβούλευση.

Το νέο κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα στην περιοχή Κουκουναριών της Σκιάθου θα είναι συνολικής δυναμικότητας 267 δωματίων – 534 κλινών που θα κατασκευάσει και θα εκμεταλλευθεί η Elivi Hotels.  

Σύμφωνα με τον επενδυτικό φάκελο που έχει υποβληθεί στο Enterprise Greece, o συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 64,48 εκατ. ευρώ με το επιχειρηματικό σχέδιο να περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος, χωρισμένου σε δύο χωρικές ενότητες συνολικής έκτασης 129.584 τ.μ. ως εξής:

  • Νότια χωρική ενότητα (Τμήμα Α), συνολικής έκτασης 34.656 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει 55 exclusive επιπλωμένα διαμερίσματα/bungalows διαφόρων τύπων και μεγεθών.
  • Βόρεια χωρική ενότητα (Τμήμα Β), συνολικής έκτασης 94.929 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει ξενοδοχείο κατηγορίας 5* με 58 δωμάτια και 154 επιπλωμένα διαμερίσματα/bungalows.

Ποσοστό περίπου 60% του συνολικού κόστους της νέας επένδυσης θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια ενώ το υπόλοιπο 40% θα καλυφθεί από τραπεζικό δανεισμό. Για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας, προβλέπεται η απασχόληση 320 ατόμων εποχιακής απασχόλησης (6 μήνες / 150 ημέρες εργασίας το χρόνο) και 27 ατόμων μόνιμης απασχόλησης (12 μήνες / 300 ημέρες εργασίας).

Η επένδυση θα υλοποιηθεί με τη χρήση του χωρικού εργαλείου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) και ειδικότερα με γενική χρήση «Τουρισμός Αναψυχή».

Η επένδυση βρίσκεται εκτός των Προστατευόμενων Περιοχών (Δικτύου NATURA 2000, Καταφύγια Άγριας Ζωής, κλπ), πλην του Αισθητικού Δάσους Ν. Σκιάθου (ΦΕΚ 248/Δ’/1977), στο οποίο βρίσκεται εντός.

Αναφορικά με το δασικό χαρακτήρα των εκτάσεων της επένδυσης, όπως προκύπτει από τους µερικώς κυρωθέντες δασικούς χάρτες της περιοχής (ΦΕΚ109/Δ’/2020), το ακίνητο δεν εµπίπτει στις διατάξεις της δασικής νοµοθεσίας. Επίσης όπως προκύπτει από την εξέταση των στοιχείων του επενδυτικού φάκελου τμήματα αυτής, βρίσκονται εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου. Η επένδυση θα λάβει, πριν από οποιαδήποτε επέµβαση, την έγκριση του Υπουργού Πολιτισµού, ύστερα από γνώµη του Αρχαιολογικού Συµβουλίου. Στο πλαίσιο προτάσεων ανταποδοτικών ενεργειών η εταιρεία οικιοθελώς δεσμεύεται από την έναρξη λειτουργίας της επένδυσης και κάθε έτος να διαθέτει το 0,1% του κύκλου εργασιών της για έργα και δράσεις περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (Environmental Social Governance, ESG) που θα μπορούν να παράξουν αξία και να διαμορφώσουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Σημιεώνεται ότι  ο όμιλος Nαθαναηλίδη πραγματοποίησε το άνοιγμά του στον πολυτελή τουρισμό, το 2013 πλειοδοτώντας για το Ξενία Σκιάθου και επενδύοντας στην ευρύτερη περιοχή. Το Elivi Skiathos υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες το καλοκαίρι του 2018. Η επένδυση ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ ενώ το 2019 το συγκρότημα απέκτησε άλλα 42 bungalows με τη δυναμικότητα του πλέον να φθάνει τα 161 κλειδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ