Η Checkout.com, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των υπηρεσιών πληρωμών, έγινε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή startup, καθώς συγκέντρωσε κεφάλαια, στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, τριπλασιάζοντας την αξία της στα 15 δισ. δολάρια.

Η Greenoaks Capital επίσης εισήγαγε κεφάλαια στην εταιρεία, μαζί με ήδη υπάρχοντας επενδυτές, όπως οι Insight Partners, Coatue Management και DST Global, εισφέροντας στην εδρεύουσα στο Λονδίνο εταιρεία περίπου 450 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον CEO της, Guillaume Pousaz, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

H Checkout.com επωφελήθηκε τα μάλα από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα στο 2020. Η εταιρεία επεξεργάζεται τις πληρωμένες για εταιρείες όπως η Pizza Hut, η Coinbase και η σουηδική Klarna.

Ευρισκόμενη σε επίπεδα αξίας 5,5 δισ. δολαρίων πέρσι, μετά τον νέο γύρο χρηματοδότησης, η εταιρεία είναι πλέον η 11η πιο πολύτιμη startup στον κόσμο. Η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη είναι η κινεζικής ιδιοκτησίας, με έδρα επίσης στο Λονδίνο, Global Switch, διαχειρίστρια data center με αποτιμώμενη αξία λίγο πάνω από τα 11 δισ. δολάρια, ενώ ακολουθεί η Klarna, σύμφωνα με την CB Insights.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here