Ένα νέο αυτόνομο σύστημα οδήγησης που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε αυτοκινητόδρομους θα κυκλοφορήσει από την κινεζική ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία Xpeng Motors.

Η Xpeng είναι μία από τις νεοσύστατες εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας που θέλει να αποκτήσει μερίδιο από την αναπτυσσόμενη αγορά της χώρας, καθώς ανταγωνίζεται και άλλες εταιρείες όπως η Nio και η Li Auto, καθώς και τον γίγαντα ηλεκτρικών αυτοκινήτων των ΗΠΑ, Tesla.

Μία τέτοια τεχνοτροπία αυξάνει τον ανταγωνισμό για τους εγχώριους αντιπάλους καθώς επίσης και για την Tesla.

To Navigation Guided Pilot ή NGP, όπως ονομάζεται, θα επιτρέψει στο όχημα P7 της εταιρείας να αλλάζει αυτόματα λωρίδες, να επιταχύνει ή να επιβραδύνει ή να προσπερνά αυτοκίνητα και να εισέρχεται και να εξέρχεται από αυτοκινητόδρομους. To ΝGP κυκλοφορεί προκειμένου να ανταγωνιστεί το σύστημα της Tesla, Autopilot.

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι μέρος της επόμενης γενιάς του XPILOT 3.0 της Xpeng, του επονομαζόμενοι προγράμματος ADAS το οποίο η εταιρεία αναμένει να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το ADAS είναι ένα σύστημα με μερικές αυτόνομες δυνατότητες ωστόσο απαιτείται ακόμα οδηγός.

Οι μαζικές παραδόσεις του P7 της Xpeng, που είναι άμεσος αντίπαλος στο Model 3 της Tesla

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here