Η δημιουργός του λογισμικού ανοιχτού κώδικα παρακολούθησης της απόδοσης υπολογιστικών συστημάτων (infrastructure monitoring), Netdata, ολοκλήρωσε νέα επένδυσης ύψους 14,2 εκατομμυρίων δολαρίων στην οποία ηγήθηκε η Bessemer Venture Partners.

Η τελευταία είναι γνωστή από τις επενδύσεις της σε επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας όπως οι Shopify, LinkedIn, Pinterest και Wix. Στο χρηματοδοτικό γύρο συμμετείχαν και οι υφιστάμενοι επενδυτές Bain Capital Ventures και Uncorrelated Ventures.

Η Netdata έχει συγκεντρώσει συνολικά 32,5 εκατομμύρια δολάρια, μόνο 2 έτη μετά την αρχική χρηματοδότηση της εταιρείας από την Marathon Venture Capital, καθιστώντας την τη γρηγορότερα αναπτυσσόμενη Ελληνική startup

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης έρχεται ως επιστέγασμα μετά από μια χρονιά έντονης ανάπτυξης και υιοθέτησης των λύσεων της Netdata από χιλιάδες οργανισμούς παγκοσμίως. Επίσης, η εταιρεία έκανε διαθέσιμη τη νέα εφαρμογή Netdata Cloud, που επιτρέπει σε ομάδες διαχειριστών ΙΤ να ενοποιούν τη διαχείριση και την πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα, και να εντοπίζουν γρήγορα λύσεις σε προβλήματα απόδοσης, μειώνοντας δραστικά το χρόνο επίλυσης τους.

Ποια είναι η Netdata

Η Netdata, που σήμερα απαριθμεί 40 εργαζόμενους, δημιουργήθηκε από τον Κώστα Τσαούση, πρώην COO σε γνωστές ελληνικές εταιρείες όπως η Viva και η HOL. Πριν 5 χρόνια ξεκίνησε σαν παράλληλη ασχολία τη δημιουργία ενός λογισμικού ανοιχτού κώδικα, με σκοπό να μπορεί να παρακολουθεί σε βάθος την απόδοση των διαφόρων υπολογιστικών συστημάτων που χρησιμοποιούσε στην εταιρεία που εργαζόταν χωρίς να χρειάζεται η ομάδα να δαπανά πολύτιμους πόρους σε εμπορικές άδειες ή σε χρόνο για την εγκατάσταση και ρύθμιση των υπαρχόντων λύσεων. Όπως δήλωσε ο κ. Τσαούσης, “με αυτόν το νέο γύρο χρηματοδότησης σκοπεύουμε να προβούμε σε πολλές προσλήψεις προγραμματιστών στην Ελλάδα καθώς εστιάζουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του Netdata Cloud. Έχουμε ήδη αρχίσει να παρατηρούμε αυξανόμενη χρήση του νέου προϊόντος και θέλουμε να κινηθούμε επιθετικά για απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς”

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Netdata ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο seed χρηματοδότησης από την Marathon Venture Capital τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η εταιρεία μέχρι σήμερα απασχολεί 40 εργαζόμενους στα γραφεία της στην Αθήνα και στο San Francisco, αλλά και απομακρυσμένα ενώ στους στόχους της βρίσκεται ο υπερδιπλασιαμός του προσωπικού της τους προσεχείς μήνες με ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση του ελληνικού γραφείου.

Στα τέλη του 2919, το λογισμικό Netdata είχε 1,8 εκατ. χρήστες και 1,1 εκατ. εγκαταστάσεις. Οι χρήστες του αυξάνονται περίπου κατά 5.000 την ηµέρα και οι εγκαταστάσεις κατά 2.500. Δεν έχει παραδοσιακά γραφεία ούτε στην ελληνική επιχειρηµατική της οντότητα ούτε στην αµερικανική. Στη Silicon Valley νοικιάζει ένα µεγάλο σπίτι, το οποίο χρησιµοποιείται από τους εργαζοµένους της όταν ταξιδεύουν εκεί. Η µεγαλύτερη βάση χρηστών της είναι ανώνυµοι, ενώ υπάρχουν 20.000 ταυτοποιηµένοι «πελάτες» µε ρυθµό προσθήκης 100 νέων την ηµέρα. Ανάµεσά τους βρίσκονται όλοι οι αµερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί, αµερικανικές τράπεζες, ακόµη και ο αµερικανικός στρατός. Το ψηφιακό της εργαλείο είναι διαθέσιµο δωρεάν και οι χρήσεις που προσφέρει δεν πρόκειται να γίνουν κάποια στιγµή επί πληρωµή. Αυτό το οποίο λέει ο Κώστας είναι πως ό,τι χρεώνεται στο µέλλον θα είναι εξειδικευµένα εταιρικά χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here