Οι αγορές ξεκίνησαν φοβισμένα το 2019, για μια σειρά από λογικές γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές ανησυχίες…

Το 2018, ήταν η χρονιά που οι αρκούδες έδειξαν τα δόντια τους. Φέτος, οι βρυχηθμοί των bear markets θα αποτελούν  καθημερινότητα. Πολλοί ήταν εκείνοι όμως που στην περυσινή δύσκολη χρονιά είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται κατά πολλά μηδενικά.

Ένας από αυτούς είναι ο ιδρυτής της Fortinet, Tim Sweeney, του οποίου η περιουσία αυξήθηκε κατά 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του έτους. Ένας δεύτερος είναι ο Autry Stephens, του οποίου ο τραπεζικός λογαριασμός ενισχύθηκε κατά 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στην προσέλκυση κεφαλαίων εν όψει της πώλησης της Endeavour Energy Resources LP.

«Ήταν μία καλή χρονιά για να παράξεις πλούτο» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Μίκαελ Ζένερ, αναλυτής του WE Family Offices. Και προσθέτει: «Ήταν ένα σκληρό έτος για τις αγορές, αλλά ορισμένοι κατάφεραν να κάνουν περιουσίες».

Ο Sweeney και ο Stephens είναι μόλις δύο από τους συνολικά 31 επιχειρηματίες, οι οποίοι κατάφεραν να κερδίσουν «πόντους» στην ετήσια λίστα του Bloomberg για τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. Κόντρα στις εμπορικές διενέξεις, τις κατά τόπους κρίσεις και τη «χασούρα» των 500 δισ. δολαρίων στις διεθνείς αγορές, αυτοί οι 31 κατόρθωσαν να «αυγατίσουν» την περιουσία τους.

Η Denise Coates, ιδρύτρια και επικεφαλής της Bet365 Group, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα, έχοντας πλούτο 10 φορές μεγαλύτερο από ό,τι η Βασίλισσα Ελισάβετ. Και όλα αυτά μάλιστα, ενόσω οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου ΕΧΑΣΑΝ παραπάνω από 451 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις 365 ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here