Όσο συνεχίζεται η μεταρρυθμιστική ορμή της ελληνικής οικονομίας και βελτιώνονται τα οικονομικά μεγέθη, ενισχύονται οι πιθανότητες, για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  να αγοράσει ελληνικό χρέος βάσει του προγράμματος APS, διαβεβαίωσε η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  • “Εάν η κατάσταση συνεχίσει να βελτιώνεται και με βάση τα κριτήρια που θέτουμε για τις αγορές τίτλων, είμαι σχετικά βέβαιη ότι και τα ελληνικά ομόλογα θα γίνουν επιλέξιμα”, εξήγησε η κ. Λαγκάρντ.

Σήμερα τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι επιλέξιμα για αγορές από την ΕΚΤ αφού όλοι οι Οίκοι Αξιολόγησης τα βαθμολογούν χαμηλότερα του “investment grade”…

Η Christine Lagarde παραδέχθηκε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης παραμένει μέτριος, αλλά υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης, επαναλαμβάνοντας σχόλια που έχει κάνει και τις προηγούμενες ημέρες.

  • «Αν και οι αβεβαιότητες που αφορούν το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον παραμένουν αυξημένες, αυτές που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα υποχωρούν».
  • «Αλλοι κίνδυνοι, ωστόσο, διατηρούνται ή – όπως η αβεβαιότητα που αφορά την επίπτωση του κορωνοϊού- αποτελούν μία νέα πηγή ανησυχίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here