Αιτία πολλών δεινών αποτελούν οι υπέρογκες αμοιβές κάποιων CEO’s για τις επιχειρήσεις που διοικούν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ετήσια έκθεση της «As You Sow» με τίτλο “The 100 Most Overpaid CEO’s 2018”.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται για 4η χρονιά, εντοπίζει τους 100 πλέον ακριβοπληρωμένους CEO’s  μεταξύ των 500 εταιρειών του δείκτη S&P500, εστιάζοντας στις ψήφους των μετόχων σχετικά με αυτά τα πακέτα αμοιβών, ιδίως στις ψήφους των μεγάλων οικονομικών διευθυντών, των αμοιβαίων κεφαλαίων και των συνταξιοδοτικών ταμείων.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αποζημίωση του διευθύνοντος συμβούλου, όπως αυτή διαμορφώνεται επί του παρόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν προκύπτει από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Αντ’ αυτού, προκύπτει κυρίως από την εστίαση σε αριθμητικούς στόχους που μπορούν εύκολα να «κατασκευαστούν» λογιστικά.

Πολλές από τις μετρήσεις που οδηγούν στο ύψος της αποζημίωσης του διευθύνοντος συμβούλου είναι βραχυπρόθεσμες και προκαλούν αποφάσεις με αρνητικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, όπως ανεπαρκείς επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη και επιλογές που έχουν μακροπρόθεσμες αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ο «θεσμός» του ακριβοπληρωμένου CEO, επικεντρώνεται στην επίδραση  ενός μεμονωμένου ατόμου σε μια εταιρεία, αντί να επιβραβεύει το έργο πολλών εργαζομένων της εταιρείας. Αυξάνει δε, την οικονομική ανισότητα σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να καθιστά την επιχείρηση όλο και πιο ασύμβατη με ένα λειτουργικό οικονομικό σύστημα.

Ο Manfred F. R. Kets de Vriescalls, από την INSEAD -σχολή διοίκησης επιχειρήσεων με παραρτήματα στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή- έγραψε πρόσφατα ότι η φουσκωμένη αμοιβή του CEO είναι “σημάδι επικείμενης σήψης“.

Η υπέρογκη αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου μιας εταιρείας αναφέρεται ότι μπορεί να οδηγήσει πολλούς στο να κάνουν την εσφαλμένη υπόθεση ότι μια τέτοια αποζημίωση «κερδίζεται» και μπορεί να είναι δικαιολογημένη. Όμως δεν είναι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο μέσος επιχειρηματικός όμιλος στην ετήσια οικονομική του έκθεση αφιερώνει περίπου δέκα χιλιάδες λέξεις για να δικαιολογήσει αυτές τις μεγάλες αμοιβές στους διευθύνοντες συμβούλους τους, αποδίδοντάς τις συχνά στις επιδόσεις τους και στα επιτόκια της αγοράς.

Οι ψήφοι των μετόχων σχετικά με τις αμοιβές των CEO’s εκτιμάται ότι παρέχουν ένα κρίσιμο και ανεπαρκώς αξιοποιημένο εργαλείο για τον περιορισμό των χειρότερων υπερβολών.

Η έκθεση επιδιώκει να προσδιορίσει ποιοι οικονομικοί διευθυντές ασκούν την εμπιστευτική ευθύνη τους και ψηφίζουν κατά των υπερβολικών αυτών αμοιβών και αντιστρόφως, ποιοι βάζουν απλώς μία σφραγίδα, για την επικύρωση των ολοένα αυξανόμενων αμοιβών του CEO.

Με βάση την έκθεση, στις πρώτες θέσεις των πιο ακριβοπληρωμένων CEO’s βρίσκονται:

ALPHABET ‘A’ Sundar Pichai $199,718,200
CHARTER COMMS.CL.A Thomas M. Rutledge $98,515,727
ORACLE Safra A. Catz / Mark Hurd $82,065,708
ESTEE LAUDER COS.’A’ Fabrizio Freda $48,369,401
JOHNSON CONTROLS INTERNATIONAL PLC Alex Molinaroli $46,396,770
WALT DISNEY Robert Iger $43,882,396
DISCOVERY COMMS.’A’ David M. Zaslav $37,192,354
HEWLETT PACKARD ENTER. Margaret Whitman $35,564,351
ACTIVISION BLIZZARD Robert A. Kotick $33,065,560
COMCAST ‘A’ Brian Roberts $32,963,491

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here