Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2020 για τους ευάλωτους δανειολήπτες.

Για να στηρίξουν την ελληνική οικονομία στον καιρό της πανδημίας, οι τράπεζες υπενθυμίζουν ότι ήδη έχουν προβεί σε εκτεταμένες αναστολές υποχρεώσεων για έναν σημαντικό αριθμό δανειοληπτών.

Παράλληλα, οι τράπεζες υποστηρίζουν την υπαγωγή των δανειοληπτών, που έχουν παραχωρήσει την πρώτη κατοικία τους ως εξασφάλιση της δανειακής τους συμβάσεως, στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ του ν. 4714/2020 και ενθαρρύνουν τους δικαιούχους να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Σε αυτό το πλαίσιο οι τράπεζες ανακοινώνουν, επιπρόσθετα, ότι θα εξετάσουν αίτημα αναστολής πλειστηριασμών που αφορούν την πρώτη κατοικία, μέχρι 31.12.2020, για όσους δανειολήπτες ανήκουν στην κατηγορία των ευάλωτων, όπως αυτή καθορίζεται στην ΥΑ Δ13οικ 10747/256/2019 (ειδικά στο άρθρο 4 ).

Δύο είναι προϋποθέσεις για την αναστολή του πλειστηριασμού:

  1. η υποβολή σχετικού αιτήματος από τον ευάλωτο δανειολήπτη στην τράπεζα
  2. η δήλωση άρσης του τραπεζικού του απορρήτου, ώστε να διαπιστωθεί ότι ανήκει στην κατηγορία του ευάλωτου.

Στις περιπτώσεις που δεν πληρούνται τα κριτήρια χαρακτηρισμού του δανειολήπτη ως ευάλωτου, οι διαδικασίες πλειστηριασμού θα προχωρήσουν κανονικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here