Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

  • «Θέλετε να πληρώσετε στο νόμισμα της χώρας σας;». (“Do you prefer paying in your own currency?”).

Η απάντηση σ’ αυτό το απλό ερώτημα είναι εξαιρετικά περίπλοκη γιατί απαιτεί μια σειρά από περίπλοκες τραπεζικές συμφωνίες, υψηλής ταχύτητας και αξιοπιστίας ηλεκτρονικά συστήματα και απόλυτης εμπιστοσύνης συστήματα εκκαθάρισης συναλλαγών.

Καθώς διευρύνεται το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα ιδιαίτερα από χώρες εκτός Ευρωζώνης, η δυνατότητα γρήγορης και άρτιας εξυπηρέτησης εκατομμυρίων καταναλωτών που χρησιμοποιούν πιστωτική κάρτα και ταυτόχρονα η δυνατότητα να εκκαθαριστεί η συναλλαγή τους σε τοπικό νόμισμα, απαιτεί έναν μεγάλο, ισχυρό και αξιόπιστο φορέα.

Στην Ελλάδα,από το 2010, λειτουργεί ο ο όμιλος Fintrax, ο οποίος περιλαμβάνει τις εταιρείες Premier Tax Free, Premier DCC (Dynamic Currency Convertion), Planet Payment και την GB Tax Free. Πρόσφατα ο Όμιλος αποφάσισε να δυναμώσει την θέση του στη αγορά ενώνοντας όλες τις εταιρίες κάτω από ένα όνομα: Planet Payments.

Όπως εξηγεί στο “Β” ο ιδρυτής και δνων σύμβουλος κ. Σταύρος Γκέσουρας. H εταιρεία Planet υποστηρίζει εδώ και 4 χρόνια την υπηρεσία DCC (Dynamic Currency Conversion), μέσω της Alpha Bank, που είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης (acquirer) καρτών πληρωμών στην Ελλάδα και του αναβαθμισμένου δικτύου τερματικών My Alpha POS.

Η υπηρεσία που παρέχεται σε συνεργασία με την CARDLINK, δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο της κάρτας να πραγματοποιήσει τις αγορές του στο νόμισμα που τηρείται ο λογαριασμός της κάρτας του και όχι στο ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, ο πελάτης αποφεύγει δυσάρεστες εκπλήξεις στην ανάλυση του λογαριασμού της κάρτας του κατά την επιστροφή του, καθώς είναι σε θέση να γνωρίζει από την αρχή το ακριβές ποσό για οποιαδήποτε αγορά του.

Επιπροσθέτως, με την υπηρεσία DCC,  ο πελάτης νιώθει πιο ασφαλής, καθώς γνωρίζει, την στιγμή της αγοράς, την τιμή του προϊόντος στο νόμισμα του, οργανώνοντας  έτσι καλύτερα τον προϋπολογισμό του.

To μυστικό της επιτυχίας είναι ότι η Planet Payments εξασφαλίζει απόλυτη διαφάνεια,  καθώς η μετατροπή του νομίσματος γίνεται σε πραγματικό χρόνο και οι ακριβείς τιμές αναγράφονται στην οθόνη του τερματικού  My Alpha POS, την στιγμή που χρεώνεται η κάρτα.

Η μετατροπή του νομίσματος πραγματοποιείται την στιγμή της πώλησης μπροστά στον πελάτη και γίνεται με μια μικρή προμήθεια και μόνο αυτή. Ο πελάτης δεν επιβαρύνεται με καμιά περαιτέρω χρέωση από την τράπεζα του.

  • “Eίναι προφανές ότι με την υπηρεσία DCC (Dynamic Currency Convertion) βελτιώνεται η ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε μια εποχή, στην οποία ο διεθνής ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος από ποτέ.
  • Επιπλέον, οι τουρίστες από τρίτες χώρες δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ για τις αγορές τους στην Ελλάδα. Η επιστροφή ΦΠΑ λειτουργεί ως κίνητρο για νόμιμες συναλλαγές μέσω τραπεζικών καρτών. Η υπηρεσία Tax Free έχει καθιερώσει την Planet στον χώρο των τραπεζικών συναλλαγών.” εξηγεί ο  κ. Σταύρος Γκέσουρας.

Η Planeta καλύπτει πλέον 58 διαφορετικές χώρες σε 5 ηπείρους, με 1,300 εργαζομένους, σε 300.000 καταστήματα και brands, με 100 συνεργάτες σε συστήματα πληρωμών και έχοντας μεγαλύτερες δυνατότητες να προσφέρουμε περισσότερες ποιοτικές λύσεις από τους ανταγωνιστές!

Πρόσφατα η Planet έκλεισε αποκλειστική συνεργασία στο Dubai και τώρα εξυπηρετεί εκεί εκατομμύρια τουρίστες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here