Ήταν θέμα πολιτικής απόφασης. Η απόφαση ελήφθη:

  • Απελευθερώνεται από τα γραφειοκρατικά δεσμά, το σχέδιο για τις επενδύσεις ύψους 612 εκατ. ευρώ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΟΛΠ.

Στις 20 Αυγούστου θα κατατεθεί για μία ακόμη φορά το  master plan του οργανισμού στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ)..

Προχθές, στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο νέος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Άγγελο Καρακώστα και τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο ΔΣ του ΟΛΠ Αθανάσιο Λιάγκο.

Συμφωνήθηκε να κατατεθεί και πάλι το master plan έτσι όπως συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε στην τελευταία Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), λίγο πριν τις εκλογές. Από την πλευρά του το υπουργείο, όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, θα προχωρήσει πολύ γρήγορα στη θεσμοθέτηση της Αρχής Διαχείρισης Λιμένων, η οποία θα εξετάζει και θα εγκρίνει τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη η νομοθέτηση της ανεξάρτητης Αρχής Διαχείρισης θα γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα με τη κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου από την πλευρά του υπουργείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here