Οι συσσωρευμένες ζημίες της Pizza Hut για την ελληνική διαχειρίστρια Food Plus, η οποία εμπορεύεται διεθνή brands στην Ελλάδα, οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην εστίαση και η κατάρρευση της μεγάλης αλυσίδας στο εξωτερικό, αποτέλεσαν τις μεγαλύτερες αιτίες για το… lockdown του σήματος στη χώρα μας.

Η απόφαση της NPC International, του μεγαλύτερου franchisee της Pizza Hut στις ΗΠΑ, να υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού νόμου των ΗΠΑ στις αρχές Ιουλίου έδωσε το στίγμα.

Όπως ανέφερε η διοίκηση της εν Ελλάδι αλυσίδας στο ΑΠΕ, τα τελευταία χρόνια η λειτουργία της ήταν ζημιογόνα και παρά τις ενέσεις «ρευστότητας», δεν κατάφερε να αποκτήσει βιώσιμο μέλλον. Η εταιρεία ανέφερε δε ότι θα καλύψει πλήρως τις υποχρεώσεις προς πιστωτές, προμηθευτές και τους 159 εργαζόμενούς της.

Θα συνεχίσει την λειτουργία του το έτερο σήμα που είχε κάτω από την ομπρέλα της η Food Plus, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Τάνε (Στη Food Plus μετέχει και η εταιρία  VIOLETTA SA);

Παρά τις εξελίξεις με την Pizza Hut, ως διαχειρίστρια και της αλυσίδας KFC, με 10 καταστήματα σήμερα στην Αθήνα, η διοίκηση της Food Plus διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει απρόσκοπτα να αναπτύσσει το συγκεκριμένο brand στη χώρα (σ.σ. νέο κατάστημα στο Σύνταγμα), το οποίο, όπως υποστηρίζει, αναπτύσσεται σημαντικά και κερδοφόρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here