Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με τεστ (όχι self test), θα γίνονται στο εξής οι μετακινήσεις εντός της Ελλάδας, με αεροπλάνα, πλοία και τρένα, σύμφωνα με τις προτάσεις της επιτροπής. Ο τουρισμός ανοίγει, αλλά η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να πάρει φέτος τα μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι η οικονομία δεν θα υποστεί ένα ακόμα μοιραίο lockdown.

Άλλωστε αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν ήδη στις μετακινήσεις στο εξωτερικό και θα επεκταθούν πλέον και στο εσωτερικό της χώρας. Συνεπώς η αρμόδια επιτροπή εισηγείται τα ταξίδια με μέσα μαζικής μεταφοράς στο εσωτερικό να γίνονται όπως αυτά στο εξωτερικό.

Ουσιαστικά εισηγείται τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, που από σήμερα είναι σε ισχύ σε όλη την Ευρώπη. Η πρόταση προβλέπει ότι το green pass θα χρησιμοποιείται για τα εσωτερικά ταξίδια με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, δηλαδή αεροπλάνα, καράβια, τρένα και λεωφορεία.

Όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο, θα πρέπει να προσκομίσουν PCR ή rapid test. Δεν θα ισχύει δηλαδή το self-test, όπως σήμερα, για μετακινήσεις με πλοίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here