Κανένα πρόβλημα δεν υφίσταται με την εκτέλεση των παραγγελιών της Σωληνουργείας Κορίνθου με την Plains All American Pipeline στις ΗΠΑ. 

Αυτό με διαβεβαίωσε φίλος χρηματιστής, όταν τον ρώτησα εάν η απορριπτική απόφαση των αμερικανικών αρχών στο αίτημα της Plains για την εξαίρεση από δασμούς (σε χάλυβα) του project Cactus II θα μπορούσε να επηρεάσει το deal της Cenergy με έναν από τους ισχυρούς παίκτες στο oil στις νότιες πολιτείες των  ΗΠΑ. 

Η Plains έχει αναλάβει το project σύνδεσης δυτικού Τέξας με Νέο Μέξικο με το “στρώσιμο” αγωγών/ σωλήνων μήκους 740 χλμ και την συμφωνία την έχει πάρει εδώ και καιρό η εταιρεία του ομίλου Viohalco.

Ο αμερικανικός όμιλος είχε προσφύγει στην  δικαιοσύνη των ΗΠΑ προκειμένου να εξαιρεθούν τα προϊόντα της εν λόγω παραγγελίας από τους δασμούς που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον στον χάλυβα (25%) και αλουμίνιο (10%) επικαλούμενος τη μοναδικότητα των σωλήνων υψηλής αντοχής και πρωτοποριακής σύνθεσης που παράγει η Σωληνουργεία Κορίνθου. 

Η απόφαση απορριπτική, το Reuters “τσίμπησε” το θέμα με συνέπεια να αναδειχθεί κυρίως στα ξένα ΜΜΕ, κυρίως στο Βέλγιο όπου και η έδρα της Cenergy. Απ΄ ότι μου είπε ο φίλος χρηματιστής θα πρέπει να αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας σε Βρυξέλλες (όπου είναι εισηγμένη) και Αθήνα (διπλή διαπραγμάτευση).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here