Κέρδη ύψους 8 δις δολάρια εξασφάλισε από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα η Berkshire Hathaway  του Warren Buffett μέσω της συμμετοχής της στην American Express, καθώς η εισηγμένη πέτυχε μια εντυπωσιακή υπεραπόδοση.

Ο όμιλος του γνωστού επενδυτή κατείχε 152 εκατομμύρια μετοχές της American Express κατά την τελευταία καταμέτρηση. Η τιμή των μετοχών του ομίλου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών αυξήθηκε περίπου 45% φέτος, ανεβάζοντας την αξία της θέσης της Berkshire από 18 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές Ιανουαρίου σε 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχή της American Express ήταν μία από τις δύο με τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη Dow Jones φέτος, μαζί με την Goldman Sachs.

Η μετοχή της εταιρείας πιστωτικών καρτών σημείωσε ρεκόρ υψηλό στα τέλη Ιουλίου, αφού κατέρριψε όλες τις προβλέψεις της Wall Street για τα κέρδη της το β΄ τρίμηνο. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 33% σε ετήσια βάση, ήτοι πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες ανέκαμψαν από την πανδημία, ενώ ο μετριασμός των προβλέψεων για πιστωτικές ζημίες οδήγησε σε αύξηση των καθαρών εσόδων της, στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Berkshire επένδυσε για πρώτη φορά στην American Express το 1994 και ξόδεψε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να καθορίσει το τρέχον μερίδιό της, πράγμα που σημαίνει ότι έχει κερδίσει περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια απραγματοποίητο κέρδος σε λιγότερο από 30 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here