Ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, η πιο πολύτιμη εταιρεία του Διαδικτύου (σύμφωνα με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς) ανακοίνωσε την μεγαλύτερη έως τώρα IPO.

Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει 575 εκ. μετοχές και, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η τιμή της μετοχής θα είναι περίπου 24,01 USD με την εταιρεία ξεκινά συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ στις 26 Νοεμβρίου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σεε περίπτωση εφαρμογής της επιλογής “greenshoe”, η αξία των εκδιδομένων μετοχών μπορεί να ανέλθει μέχρι και $13,8 δισεκατομμύρια. Ο όρος “greenshoe” αναφέρεται στην πώληση μετοχών στο κοινό, η οποία συχνά προκαλεί σταθεροποίηση των τιμών των μετοχών στην αγορά.

Γιατί η Alibaba μπαίνει στην αγορά του Χονγκ Κονγκ

Ο βασικός λόγος για τον οποίο η Alibaba εισέρχεται στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον Jack Ma, οραματιστή του ηλεκτρονικού εμπορίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, είναι η συνεισφορά στην ανάπτυξη της περιοχής. Επιπλέον, η Alibaba σκοπεύει να επεκτείνει την επενδυτική της βάση και να συμμετάσχει σε θεμελιώδεις σωματεία κεφαλαίων στην Ασία.

Πόσο επηρεάζουν οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ την IPO της Alibaba;

Η ρευστότητα του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ στην αγορά επηρεάζεται σήμερα εξαιτίας των διαδηλώσεων, όμως από την άλλη πλευρά, οι κινήσεις που συντελούνται στην κεφαλαιαγορά τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαιτέρως σημαντικές. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Alibaba θα προσελκύσει περισσότερους περιφερειακούς επενδυτές. Η συνεργασία που δρομολογήθηκε πρόσφατα μεταξύ του Χονγκ Κονγκ, της Σαγκάης και των χρηματιστηρίων της Σενζέν δίνει τη δυνατότητα στους Κινέζους αγοραστές να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση σε εισηγμένες μετοχές του Χονγκ Κονγκ.

Αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι η εισαγωγή της Alibaba στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινείται σήμερα με δεύτερο κύμα παραγγελιών που θα προσθέσει έως και 500 εκατομμύρια κοινών μετοχών από την πρώτη εισαγωγή. Οι μετοχές θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χονγκ Κονγκ ενώ η ζήτηση για μετοχές, όπως φαίβεται, είναι υψηλή και καλής ποιότητας.

Μετά την πρώτη εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο το 2014, οι μετοχές προκάλεσαν αύξηση αξίας κεφαλαίου μεγαλύτερης του 90%. Εάν η τιμή εισαγωγής της μετοχής ακολουθεί την ίδια διαδρομή με την αυτήν που έχει έως τώρα η εισαγωγή στη Νέα Υόρκη, τότε οι επενδυτές μπορούν να περιμένουν μεγάλες ανατιμήσεις των καταθέσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here