Έβγαλαν μάτια” τα αποτελέσματα της ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ. Στα 24,2 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2018 (αυξημένες 17%), διπλασιασμός κερδών με τα μετά φόρων σε 1,1 (από 420 χιλιάδες το 2017).
Η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης οφείλεται κυρίως στη διεύρυνση των συνεργασιών της με πολυεθνικές εταιρίες, καθώς και στη σύναψη νέων συνεργασιών. Στην αύξηση των πωλήσεων συνέβαλε, επίσης, η τοποθέτηση επώνυμων προϊόντων Olivia σε νέες αγορές του εξωτερικού, με σημαντικότερη αυτή των Η.Π.Α.. Θετική επίδραση είχε, παράλληλα, η σημαντική αύξηση των πωλήσεων στην κατηγορία των ειδικών σαπωνομαζών, πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού, που διοχετεύεται σε αγορές του εξωτερικού.
Ένα από τα πιο κλασικά turn around stories του εγχώριου επιχειρείν και του χρηματιστηρίου, καθώς από το 2010 που ανέλαβαν οι Γεώργιος Γκάτζαρος και Μενέλαος Τασσόπουλος η ιστορική βιομηχανία από το…χείλος του γκρεμού αναδύθηκε στην επιφάνεια, διαγράφοντας την τελευταία διετία αξιοπρόσεκτη ανοδική κερδοφόρα πορεία.
Μάλιστα απ΄ ότι μαθαίνω την προσεχή εβδομάδα η διοίκηση θα προχωρήσει και σε ανακοινώσεις που θα δικαιολογούν απόλυτα το +58,64% της μετοχής σε διάστημα 6μηνου και +22,24% από την αρχή του έτους.
Πάντως στην χθεσινή συνεδρίαση η τιμή ενισχύθηκε 3,39% στα 1,22 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 31.396 ευρώ.
Τα 1,22 αποτελούν νέα υψηλή τιμή 52 εβδομάδων, με την χρηματιστηριακή αξία, πλέον, στα 30,64 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here