Γράφει η «ξενοδόχος»

Μία ακόμη έγκριση στο μακρύ δρόμο των αδειοδοτήσεων έλαβε η μεγάλη επένδυση, άνω των 400 εκατ. ευρώ της Mirum Hellas για το Elounda Hills στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης.

Αυτή τη φορά, με κοινή απόφαση  των υπουργών Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη άναψε «πράσινο» για τη χωροθέτηση και την έγκριση περιβαλλοντικών όρων της μαρίνας.

Μάλιστα διαπιστώθηκε και η ανάγκη επίσπευσης της χωροθέτησης του τουριστικού λιμένα για την έναρξη της υλοποίησης των προβλεπόμενων σε αυτήν έργων «ενόψει της παρόδου μακρού χρόνου από την υποβολή της αίτησης την 8.2.2019, για την άμεση προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, την τόνωση της οικονομίας και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας στο θαλάσσιο τουρισμό λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω των μέτρων, για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας του covid-19 με επακόλουθο να πληγεί και ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση.

Ενδεικτικά, η συνολική δυναμικότητα  προσδιορίζεται στα 202 σκάφη. Στα έργα θαλάσσιας ζώνης προβλέπεται λιμενική εγκατάσταση πρόσδεσης και εξυπηρέτησης super-yachts στο βορειοανατολικό τμήμα της μαρίνας, ενώ στο βορειοδυτικό τμήμα της λιμενικής εγκατάστασης πρόσδεσης, θα διαμορφωθεί παραλιακή ζώνη για περίπατο και αναψυχή.

Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας ορίζονται 3 οικοδομικά τετράγωνα (Ο.Τ.) και συγκεκριμένα:

  • Το Ο.Τ.1 καταλαμβάνει το βορειοανατολικό τμήμα της χερσαίας ζώνης, όπου διαμορφώνεται ο πυρήνας της μαρίνας δηλαδή το διοικητικό και λειτουργικό της κέντρο. Το Ο.Τ. 1 συγκεντρώνει χρήσεις όπως κτίριο διοίκησης, λιμεναρχείο, τελωνείο, ιατρείο, πύργο ελέγχου, φυλάκιο εισόδου, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, καταστήματα, χώρους υγιεινής – αποδυτήρια, αποθήκες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, ξενοδοχείο – ξενώνα, υδροθεραπευτήριο (spa), χώρο παροχής ιατρικής φροντίδας, ναΐσκο, χώρο προσωπικού, κολυμβητικές δεξαμενές, υπαίθριοι πολιτιστικοί χώροι, χώροι στάθμευσης, σταθμό καυσίμων και παραλαβής καταλοίπων από τα σκάφη και Η/Μ εγκαταστάσεις. Επίσης, περιλαμβάνει την κύρια οδό πρόσβασης στη μαρίνα.

▪ Το Ο.Τ.2 εκτείνεται στο μεσαίο τμήμα της μαρίνας, όπου διαμορφώνεται μία εστία με κτιριακές υποδομές για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα σκάφη, τους επισκέπτες της μαρίνας και το κοινό. Το Ο.Τ.2 περιλαμβάνει φυλάκιο εισόδου, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, καταστήματα, χώρους υγιεινής – αποδυτήρια, αποθήκες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώρο προσωπικού, κολυμβητικές δεξαμενές, χώρους στάθμευσης και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here