Ήταν Απρίλιος του 1963 όταν το Hilton της Αθήνας άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό. Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες ενώ η πρόσοψη του ξενοδοχείου με την χαρακτηριστική τοιχογραφία έφερε την “υπογραφή” του μεγάλου Γιάννη Μόραλη.

Το Hilton Αθηνών, παράρτημα της διεθνούς ομώνυμης ξενοδοχειακής αλυσίδας, εξελίχθηκε γρήγορα σε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, επηρεάζοντας την αρχιτεκτονική πορεία των επόμενων δεκαετιών

Το Hilton Αθηνών, παράρτημα της διεθνούς ομώνυμης ξενοδοχειακής αλυσίδας, εξελίχθηκε γρήγορα σε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, επηρεάζοντας την αρχιτεκτονική πορεία των επόμενων δεκαετιών. Ολοκληρώνοντας εκατό χρόνια λειτουργίας, η αλυσίδα Hilton γιορτάζει και διοργανώνει εκδηλώσεις στα επιμέρους ξενοδοχεία της ανά κράτος, τα οποία πλέον έχουν φτάσει πάνω από 5.700 σε 113 χώρες του κόσμου.

«Συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι είναι το ωραιότερο Hilton του κόσμου» είχε πει για το Hilton της Αθήνας ο Κόνραντ Χίλτον στα εγκαίνια.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, παρουσιάζει στο Aethrion Lounge μια ενδιαφέρουσα έκθεση, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και μουσειολόγου Κατερίνας Κοσκινά: φωτογραφικά τεκμήρια και στιγμιότυπα μεταφέρουν γλαφυρά την ιστορία της γέννησης και της ζωής του ξενοδοχείου, αναδεικνύοντας τη σύνδεσή του με τη νεότερη Ελλάδα.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, το εμβληματικό ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του για οργανωμένες ξεναγήσεις στα έργα σύγχρονης τέχνης που φιλοξενεί. Εκτός από τον Γιάννη Μόραλη που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην πρόσοψη του ξενοδοχείου με τη μνημειακή τοιχογραφία, οι Ελένη Βερναρδάκη, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Χρύσα, Γιώργος Λάππας, Αφροδίτη Λίττη, Παύλος και Θεόδωρος Στάμος έχουν αφήσει το στίγμα τους στους χώρους του Hilton.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here