Επενδύσεις ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ θα υλοποιήσει την προσεχή πενταετία 2018 -2022 ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων, η «Πίνδος», σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρός του, κ. Ανδρέας Δημητρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης εορτασμού των 60 χρόνων του συνεταιρισμού.

Όπως αναφέρθηκε, οι επενδύσεις αφορούν  νέα γραμμή έτοιμων ψημένων προϊόντων, νέα γραμμή πτηνοσφαγείου, εκσυγχρονισμό των κέντρων διανομής, εκσυγχρονισμό του στόλου διανομής  και πρόγραμμα μηχανογράφησης παραγωγής.

Η «Πίνδος» ήδη από πέρυσι έχει προχωρήσει στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα έχει λανσάρει το  «χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου», την «παραδοσιακή γιαννιώτικη κοτόπιτα»,  το «ρολό κοτόπουλο» και το «κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής».

Επίσης εδώ και δύο μήνες ο Συνεταιρισμός προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό και αλλαντικά από 100% φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, χωρίς γλουτένη σε πολλές γεύσεις (Φιλέτο καπνιστό, Παριζάκι, Λουκάνικα Φρανκφούρτης, Λουκάνικα κοκτέιλ, Ηot dog, Σαλάμι πικάντικο κοτόπουλου καθώς και το χωριάτικο λουκάνικο ΠΙΝΔΟΣ – βραβευμένο σε διεθνή διαγωνισμό στις Βρυξέλλες).

Σημειώνεται ότι η «Πίνδος» ελέχοντας περίπου το 35% της αγοράς καταγράφει συνεχή άνοδο πωλήσεων τα τελευταία χρόνια.  Το 2015 ο τζίρος της είχε κλείσει στα 193 εκ. ευρώ, το 2016 στα 209 εκ. ευρώ, ενώ το 2017 οι πωλήσεις εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα 220 εκ. ευρώ.

Η ιστορία των 60 χρόνων

Ο Συνεταιρισμός γιόρτασε χθες τα 60 του χρόνια σε ανοιχτή εκδήλωση, παρουσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, της Βουλευτού Α’ Αθηνών Ντόρας Μπακογιάννη, του πρόεδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημ. Τσελέπη αλλά και εκπροσώπων των άλλων κομμάτων και του συνεταιριστικού κινήματος.

Σημειώνεται ότι η πορεία του Συνεταιρισμού ξεκίνησε το 1958 με παραγωγή του έφθανε μόλις τα 500 κοτόπουλα την εβδομάδα. Σήμερα, η  Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ, η οποία εδρεύει στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, με περισσότερα από 500 μέλη – συνεταίρους παραγωγούς πτηνοτρόφους και σχεδόν 1.000 εργαζόμενους, παράγει πάνω από 600.000 κοτόπουλα σε εβδομαδιαία βάση.

Καταγράφει εξαγωγική δραστηριότητα σε Βουλγαρία, πΓΔΜ, Αλβανία, Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία και Κίνα. Παράλληλα διαθέτει μονάδα παραγωγής ζωοτροφών, μονάδα παραγωγής οργανικών και βιολογικών λιπασμάτων μκαθώς και μονάδα αδρανοποίησης υποπροϊόντων των σφαγείων. Επίσης, ο Συνεταιρισμός ελέγχει (από το 2001) την πτηνοτροφική βιομηχανία Αγροζωή που είναι εγκατεστημένη στην Αρτάκη Εύβοιας, την εταιρεία εμπορικής προώθησης και μάρκετινγκ Agromark και την εταιρεία Green Πίνδος, που έχει αντικείμενο την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών θεμάτων και την αξιοποίηση ευκαιριών στον ενεργειακό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here