Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μία λιτή ανάρτηση μέσω Twitter, ανακοίνωσε την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης στη Βόρεια Συρία.

«Πηγή Ειρήνης», η κωδική ονομασία της επιχείρησης αυτής. Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν, από τους ηγέτες της Ευρώπης, μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το μήνυμα είναι ένα. Η επιχείρηση αυτή πρόκειται να δημιουργήσει μια κατάσταση αποσταθεροποίησης στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, και αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή, ο αριθμός των νεκρών Σύρων ή Κούρδων, από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ανέρχεται σε έντεκα, εκ των οποίων τρεις μαχητές των SDF, και των τραυματιών σε 16.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, ο αριθμός των στρατιωτών που αναμένεται να συμμετέχουν στην πρώτη φάση της επιχείρησης ανέρχεται στους 18.000. Στόχος της Τουρκίας, η προστασία των νοτίων συνόρων της, αλλά και η δημιουργία μίας ασφαλούς ζώνης, στην οποία θα εγκατασταθούν Σύροι πρόσφυγες, μακριά από τον φόβο της τρομοκρατίας.

Στον απόηχο όλων αυτών των ενεργειών η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μοντσαλίν ζητεί την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την τουρκική εισβολή στη Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here