Αξέχαστες εμπειρίες αναμένεται να προσφέρει σε παιδιά και εφήβους ηλικίας από 6 έως 13 ετών το θερινό πρόγραμμα «Pierce Summer Camp», με τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Το πλούσιο και ισορροπημένο αθλητικό, εκπαιδευτικό και εικαστικό πρόγραμμα, υποστηρίζει ενεργά τη φιλοσοφία και τη μακρά παράδοση του Pierce, εμπνευσμένη από το ρητό “Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί”. Το Summer Camp θα διαρκέσει 5 εβδομάδες και θα διεξαχθεί από τις 17 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου 2024.

Με μότο «Το σχολείο τελειώνει, το Summer Camp αρχίζει», το πρόγραμμα Camp απευθύνεται σε όσους και όσες επιθυμούν να περάσουν δημιουργικά τις ημέρες του καλοκαιριού μετά τη λήξη του σχολικού έτους. Τα τμήματα χωρίζονται βάσει ηλικίας ή εμπειρίας και το πρόγραμμα διεξάγεται πρωτίστως στην Ελληνική γλώσσα, αλλά χρησιμοποιείται παράλληλα και η Αγγλική γλώσσα από τους εκπαιδευτές. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Pierce Summer Camp προσφέρει πλούσιες επιλογές με πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες, προκειμένου τα παιδιά να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους. Πιο συγκεκριμένα, στις πρωινές δραστηριότητες κάθε παιδί μπορεί να επιλέξει το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, την κολύμβηση, το τένις, το Tae Kwon Do, το στίβο κ.ά., ενώ κάθε παιδί κάθε εβδομάδα μπορεί να επιλέξει 2 δραστηριότητες. Το απογευματινό πρόγραμμα αφιερώνεται αφενός στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως στην εκμάθηση Αγγλικής γλώσσας και στη χρήση Η/Υ, και αφετέρου στην καλλιέργεια των καλλιτεχνικών κλίσεων των παιδιών μέσα από ποικίλες δραστηριότητες όπως το θέατρο, η ζωγραφική, η γλυπτική, η ταχυδακτυλουργική τέχνη κ.ά.

Το Summer Camp στελεχώνεται από έμπειρους προπονητές, καθηγητές και συνεργάτες, οι οποίοι ξεχωρίζουν για τις γνώσεις τους, την ευαισθησία και την αγάπη τους για τα παιδιά. Τα παιδιά εποπτεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Summer Camp από μία ομάδα camp counselors που βοηθά στην αρμονική και ασφαλή λειτουργία του προγράμματος.

Τέλος, το θερινό πρόγραμμα Summer Camp «τρέχει» από το 1987 και φέτος συμπληρώνει 37 χρόνια λειτουργίας, αποτελώντας έναν θεσμό και πιστοποιώντας ότι αρκετά παιδιά επιλέγουν να περνούν εκεί τα καλοκαίρια τους.

Pierce Leadership Academy: Ένα διεθνές πρόγραμμα ηγεσίας για εφήβους 13-17 ετών

Από την άλλη πλευρά, το «Pierce Leadership Academy» αποτελεί ένα διεθνές, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ηλικίας από 13 έως 17 ετών.  Το σύνολο των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων του πραγματοποιούνται στην Αγγλική γλώσσα, ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 εβδομάδων και θα διεξαχθεί από τις 17 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2024 στις εγκαταστάσεις του ACG στην Αγ. Παρασκευή. 

Πιο συγκεκριμένα, η Ακαδημία Pierce Leadership Academy του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος αποτελεί ένα βιωματικό θερινό πρόγραμμα, αφιερωμένο στην ηγεσία, το οποίο έχει σκοπό να κεντρίσει την πνευματική περιέργεια των μαθητών, φέρνοντάς τους σε επαφή με θεμελιώδεις έννοιες και εργαλεία ηγεσίας καθώς και να καλλιεργήσει τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για κάθε μελλοντικό ηγέτη.

Το θερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 θεματικές ενότητες, οι οποίες υπόσχονται μία ολοκληρωμένη εμπειρία για κάθε παιδί. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα εμβαθύνουν στον κλάδο της επιχειρηματικότητας, στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, στο STEM που περιλαμβάνει επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά, στις βιοϊατρικές επιστήμες και τέλος, στην ηγεσία μέσα από μία διεπιστημονική προσέγγιση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θερινό πρόγραμμα «Pierce Summer Camp» καθώς και για την πραγματοποίηση εγγραφής μπορείτε να ανατρέξετε εδώ. 

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες για τη συμμετοχή τους στο «Pierce Leadership Academy» μπορούν να ανατρέξουν εδώ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ