Εντυπωσιακά αποτελέσματα και μεγέθη εμφάνισε η Dorian LPG Ltd., συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα, μια κορυφαία ναυτιλιακή που ειδικεύεται στην διαχείριση σύγχρονων πολύ μεγάλων μεταφορέων αερίου («VLGCs»), η οποία ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Βασική Πρόσφατη Ανάπτυξη

Στιγμιότυπα για το Τρίτο Τρίμηνο Οικονομικό Έτος 2024

-Έσοδα 163,1 εκατομμυρίων δολαρίων.
-Χρονικό ισοδύναμο ναύλωσης (“TCE”) τιμή/ημέρα λειτουργίας για τον στόλο 76.337 $.
-Καθαρά κέρδη 100 εκατομμυρίων $ ή 2,47 $ κέρδη ανά μετοχή (“EPS”) και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 106,0 εκατ. $ ή 2,62 ανά μετοχή (“προσαρμοσμένο EPS”).
-Προσαρμοσμένο EBITDΑ 133,0 εκατομμυρίων $.
-Έκτακτο μέρισμα συνολικού ύψους 40,6 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2023.
-Υπογράφηκε συμφωνία για ένα νέο Very Large Gas Carrier / Ammonia Carrier που αναμένεται να παραδοθεί το τρίτο τρίμηνο του 2026 για το οποίο κατέβαλε την πρώτη δόσηύψους 23,8 εκατομμυρίων $ τον Ιανουάριο του 2024.

Ο κ. Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, σχολίασε:

«Αναφέρουμε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, που αντικατοπτρίζουν μια εξαιρετικά ευνοϊκή αγορά και εξαιρετική ομαδική εργασία. Το μέρισμα που δηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα ήταν το δέκατο, ανεβάζοντας τις σωρευτικές πληρωμές μερισμάτων σε πάνω από 463 εκατομμύρια δολάρια. Δώσαμε παραγγελία για την κατασκευή ενός νέου VLGC/AC καθώς πιστεύουμε στα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη στοιχεία στην αγορά υγραερίου και στις δυνατότητες μεταφοράς αμμωνίας. Με το γεωπολιτικό περιβάλλον να παραμένει πολύ δύσκολο, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες εχθροπραξίες στην Ερυθρά Θάλασσα, προσέχουμε ιδιαίτερα την ασφάλεια των ναυτικών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ