Ο πληθωρισμός κόστους είναι ήδη πραγματικότητα. Οι τιμές των πρώτων υλών καλπάζουν, τα μεταφορικά κόστη αποτελούν αντικείμενο άγριας κερδοσκοπίας και οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν τολμούν να ανεβάσουν τα επιτόκια για να μην προκαλέσουν κραχ στις αγορές.

Οι προθεσμιακές τιμές του αργού πετρελαίου, το WTI παραδόσεως Ιουλίου, ενισχύθηκαν κατά 3 cents, ή 0,04%, κλείνοντας στα 72,15 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και έχοντας αγγίξει τα 72,99 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

Το Brent, παραδόσεως Αυγούστου, σημείωσε άνοδο 40 σεντς, ή 0,5%, στα 74,39 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου, καταγράφοντας ακόμα ένα νέο υψηλό από τον Απρίλιο του 2019.

Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν σε ανοδική τροχιά φέτος, δεδομένης της ισχυρής ανάκαμψης της παγκόσμιας ζήτησης μετά την πτώση που προκάλεσε η πανδημία COVID-19, δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Πετρελαίου της Ιαπωνίας (PAJ), PAJ Tsutomu Sugimori την Τετάρτη.

  • «Η παγκόσμια ζήτηση αργού αναμένεται να ανακάμψει περαιτέρω το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δεδομένης της αναζωογόνησης της οικονομικής δραστηριότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη», σημείωσε ο Sugimori.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here