Η ανάπτυξη απαιτεί ενέργεια. Παρά τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, ακόμη και σήμερα η Ενέργεια είναι ταυτόσημη με το πετρέλαιο. Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. βαρέλια την ημέρα τους επόμενους τρεις μήνες.

Οι αγορές προσπαθούν να προσαρμόσουν τις τιμές στα νέα δεδομένα. Η κρίση στις αναδυόμενες αγορές και οι εμπορικές διαμάχες θα μπορούσαν να πλήξουν τη ζήτηση, όπως ανακοίνωσε χθες ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).

Ο IEA διατήρησε την πρόβλεψή του για ισχυρή αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φέτος κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα και άλλα 1,5 εκατ. βαρέλια το 2019, αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη.

«Παρατηρείται μία σύσφιξη», ανέφερε ο Οργανισμός στη μηνιαία έκθεσή του. Η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων στον ενεργειακό κλάδο του Ιράν έχει ήδη οδηγήσει σε μείωση της παροχής σε χαμηλό δύο ετών, ενώ η χαμηλότερη παραγωγή από τη Βενεζουέλα λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και οι μη προγραμματισμένες διακοπές παραγωγής σε άλλες χώρες θα διατηρήσουν σφιχτή τη σχέση προσφοράς και ζήτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here