Τόσο μέσω των συμφωνιών για έρευνες στα δύο θαλάσσια οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης από την Total – ExxonMobil, όσο και του μεγαλεπίβολου επενδυτικού σχεδίου για μεταφορά αερίου από την Κύπρο και το Ισραήλ προς την Ευρώπη, διαμέσου της Κρήτης.

Και μπορεί στο ευρύ κοινό, οι επενδύσεις που προωθούνται στην αγορά ενέργειας με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ή μέσω διακρατικών συμφωνιών, να μοιάζουν με «ξένες», με την έννοια οτι δεν θα ωφελήσουν άμεσα την τοπική κοινωνία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, καθώς τα οφέλη στην αγορά εργασίας και του real estate αναμένονται πολύ πριν μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα επενδυτικα σχέδια, εξαιτίας των αναγκών σε υποδομές και προσωπικό.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews, στελέχη της ιταλικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου ΕΝΙ, εδώ και ένα χρόνο είχαν βάλει στο μικροσκόπιο την κτηματαγορά των Χανίων, αναζητώντας εκατοντάδες στρέμματα γης στο βόρειο τμήμα του νομού,  προς αξιοποίηση.

Πηγές του Flashnews, ανέφεραν ότι στόχος του πολυεθνικού κολοσσού είναι η κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών που θα φιλοξενήσουν στο μέλλον, εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας ενώ στη συνέχεια, μετά την παρέλευση 5 ετών, θα αξιοποιηθούν τουριστικά.

Το τελευταίο διάστημα, αντιπροσωπεία της εταιρείας,  είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με ομάδα ιδιοκτητών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά για την αγορά 290 στρεμμάτων έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ ωστόσο, ένα βήμα πριν «πέσουν οι υπογραφές», υπήρξε εμπλοκή, με την πλευρά των ιδιοκτητών να ανεβάζει την τιμή ανά στρέμμα και το συνολικό κόστος αγοράς. Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν «ναυαγήσει» και τις επόμενες ημέρες, στις 20 Σεπτεμβρίου, πολιτικοί μηχανικοί και δικηγόροι της εταιρείας θα επισκεφτούν και πάλι τα Χανιά.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η ιταλική εταιρεία έχει επεκτείνει το ενδιαφέρον της και στην περιοχή της Παλαιόχωρας όπου διερευνά το ενδεχόμενο αγοράς εκτάσεων.

Πηγή: flashnews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here