Περιθώρια ανόδου από 42%-50% στις παρούσες χρηματιστηριακές τιμές βλέπει για τις μετοχές των συστημικών τραπεζών η JP Morgan με έκθεσή της στην οποία αναβαθμίζει περαιτέρω ανοδικά, τις ελληνικές τράπεζες και προτείνει αύξηση θέσεων στα χαρτοφυλάκια.

Ειδικότερα η JP Morgan εκτιμά ότι οι τράπεζες είναι κατά 40% φθηνότερες από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές τράπεζες και δίνει τιμή στόχο τα 1,50 ευρώ για την Alpha Bank, τα 1,10 ευρώ για τη Eurobank και τα 3,30 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα. Τέλος δίνει ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή της Πειραιώς με τιμή στόχο τα 1,90 ευρώ ανά μετοχή.

Οι συστάσεις είναι επιθετικότερες για τις Alpha Bank και Eurobank που εκτιμάται ότι είναι περισσότερο προσανατολισμένες προς την ανάπτυξη. Ο ξένος οίκος αναφέρει ότι οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών εξακολουθούν να βρίσκονται σε βαθιά έκπτωση σε σχέση με τις ομοειδείς τράπεζες της Ευρωζώνης και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παρόμοιες επιδόσεις, προφίλ, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό το αυξημένο κόστος προβλέψεων.

Οι τράπεζες έχουν οικοδομήσει ένα σταθερό ιστορικό εκτέλεσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και η JP Morgan αναμένει ότι η υλοποίηση των σχεδίων μετασχηματισμού σε συνδυασμό με τα πρώτα σημάδια βιώσιμης κερδοφορίας θα συνεχιστούν.

Όσον αφορά το μέλλον, η συνέχιση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και τα πρώτα σημάδια της επιτάχυνσης της ανάπτυξης των (νέων) δανείων με την έναρξη του σχεδίου «Ελλάδα 2.0», καθώς και περαιτέρω αξιολόγηση των τραπεζών της ΕΕ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλύτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here