Τα τρία συστατικά που θα δώσουν διέξοδο στο πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης επεσήμανε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, μιλώντας σήμερα στο CEO INITIATIVE FORUM 2022.

Ο κ. Περιστέρης πρότεινε τα τρία “συστατικά” για τη λύση του προβλήματος:

  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,
  • αποθήκευση και
  • διασυνδέσεις

Παράλληλα, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ άσκησε κριτική, μιλώντας για καθυστερήσεις στην ενεργειακή μετάβαση. “Αν είχε γίνει νωρίτερα, η παρούσα ενεργειακή κρίση (που δεν είναι πρωτοφανής όπως είπε, καθώς είχε συμβεί και στις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του 2000) θα ήταν αμελητέα. Ήμασταν επιπόλαιοι και μυωπικοί. Κοιτάγαμε να είμαστε οπαδοί των οπαδών μας, χαϊδεύαμε τους επικριτές των ανανεώσιμων πηγών αντί να προχωρήσουμε σε ενημέρωση των πολιτών”, ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ χαρακτήρισε αναγκαία αλλά όχι ικανά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την επιτάχυνση των ΑΠΕ. Επεσήμανε ότι “ενώ από το 2010 υπάρχει ενδιαφέρον για εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών πάρκων, τα οποία έχουν μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία, έως σήμερα δεν έχει εγκατασταθεί ούτε ένα και ούτε πρόκειται μέχρι το 2030”.

Δήλωσε επίσης αντίθετος με την απαγόρευση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις πυρόπληκτες περιοχές. “Δεν ενοχλεί η αυθαίρετη δόμηση, η κάλυψη ρεμάτων, η καταπάτηση δασών αλλά οι ΑΠΕ που είναι ο μεγαλύτερος φύλακας του δάσους”, σημείωσε χαρακτηριστικά. “Οι ρυθμοί είναι αργοί, κρατάω λίγο μικρότερο καλάθι από ό,τι θα ήθελα. Πρέπει να επιταχύνουμε τη μετάβαση και αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν εμποδίζει, αντιθέτως είναι ένα παραπάνω κίνητρο. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην κλιματική καταστροφή και το να έχουμε δική μας, φθηνή και ελεγχόμενη ενέργεια”, κατέληξε ο κ. Περιστέρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here