Πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία από διαφορετικές πηγές συγκεντρώνονται για την τουριστική κίνηση και παρουσιάζουν ανοδική τάση, σύμφωνα με την οποία θα ξεπεραστεί άνετα φέτος ο στόχος για τζίρο 8-9 δις ευρώ στον τουρισμό. Ήδη η άτυπη πρόβλεψη έχει μετατοπιστεί πάνω από τα 10 δις ευρώ, για μία σεζόν που ξεκίνησε με μεγάλες δυσκολίες και όταν έδειξε ότι ομαλοποιείται, συνάντησε τους σκοπέλους της μετάλλαξης Δέλτα και των καταστροφικών πυρκαγιών.

Σταθερά ανοδικές είναι οι αεροπορικές αφίξεις  από το εξωτερικό, ενώ τα στοιχεία του Αυγούστου δείχνουν αύξηση στις κρατήσεις των διεθνών πτήσεων για την Ελλάδα.

Ειδικότερα από στοιχεία που δημοσιεύονται στο recovery tracker του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προκύπτει ότι καμιά εβδομάδα του Αυγούστου, δεν έχει λιγότερες από 800.000 αφίξεις από το εξωτερικό και μάλιστα υπάρχει ανοδική τάση.

Έτσι την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ 2-8 Αυγούστου, οι προγραμματισμένες θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις έφθασαν τις 817.092. Την εβδομάδα που διανύουμε μεταξύ 9-15 Αυγούστου οι θέσεις αυξήθηκαν σε 835.917.

Αλλά η άνοδος συνεχίζεται και η τάση παραμένει ξεκάθαρα ανοδική καθώς για την ερχόμενη εβδομάδα 16-22 Αυγούστου οι κρατήσεις φθάνουν τις 841.285.

Η μεγαλύτερη ζήτηση προέρχεται από τη Γερμανία, που για τον ελληνικό τουρισμό είναι η πολυτιμότερη δεξαμενή εσόδων και αφίξεων, με στοιχεία που δείχνουν πάνω από 170.000 προγραμματισμένες θέσεις ανά εβδομάδα όλο τον Αύγουστο.

Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με πάνω από 140.000 προγραμματισμένες θέσεις ανά εβδομάδα, η Ιταλία με πάνω από 100.000 θέσεις, η Γαλλία με σχεδόν 75.000 θέσεις και τέλος η Ολλανδία με πάνω από 45.000 θέσεις.

Η ζήτηση εμφανίζεται συγκριτικά μεγαλύτερη σε προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι τα αεροδρόμια της Αθήνας, του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Θεσσαλονίκης, της Κω, της Σαντορίνης, της Μυκόνου, των Χανίων και της Ζακύνθου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here