Της Χριστίνας Τσέλλου, Υπεύθυνης Ανθρώπινου Δυναμικού της Kyndryl σε Ελλάδα και Κύπρο
Στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο παγκοσμίως εργατικό δυναμικό, βιώνουμε μια μοναδική στιγμή στην ιστορία – πέντε διαφορετικές γενιές εργάζονται ενεργά δίπλα-δίπλα. Κάθε γενιά συνεισφέρει τη δική της προοπτική, προσδοκίες και δυνάμεις, με αποτέλεσμα ένα ζωντανό και δυναμικό περιβάλλον εργασίας. Η πραγματική πρόκληση έγκειται στην εναρμόνιση αυτών των διαφορετικών ηλικιακών ομάδων στον χώρο εργασίας. Η συγκεκριμένη πρόκληση απαιτεί αφοσίωση και στοχοπροσήλωση.
Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς στο οποίο προσφέρονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το γενεαλογικό τους υπόβαθρο, είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας ενσυναίσθησης και συνεργασίας. Όταν οι οργανισμοί πετυχαίνουν κάτι τέτοιο, ξεκλειδώνουν πλήρως τις δυνατότητες των διαφορετικών ομάδων τους, μετατρέποντας τη διαφορετικότητα σε ισχυρό πλεονέκτημα. Το κλειδί για τα αρμόδια στελέχη των οργανισμών είναι να αγκαλιάσουν τις διαφορές και να τις αξιοποιήσουν προς όφελος της καινοτομίας και της προόδου.
Στη Kyndryl η δέσμευσή μας για προώθηση ενός ακμάζοντος χώρου εργασίας περιλαμβάνει τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ακαδημαϊκής μάθησης και των απαιτήσεων της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Εργαζόμαστε συνεχώς για την ενίσχυση των συνεργασιών με ακαδημαϊκά ιδρύματα, με στόχο να συνδέσουμε τους φοιτητές με τις πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις. Τέτοιου είδους συνεργασίες συμβάλλουν στην τόνωση της καινοτομίας, αξιοποιούν την πλούσια εμπειρία σε αναδυόμενες τεχνολογίες και παρέχουν στους σπουδαστές ανεκτίμητες ευκαιρίες να αποκτήσουν πρακτική εργασιακή εμπειρία.
Για παράδειγμα, φέτος, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σχεδιάστηκε σε ευθυγράμμιση με τη δέσμευση της εταιρείας να ενθαρρύνει την περιέργεια και τη διαφορετικότητα. Το πρόγραμμα όχι μόνο πρόσφερε στους φοιτητές πρακτική εμπειρία σε τεχνολογίες αιχμής, αλλά γεφύρωσε επίσης το χάσμα μεταξύ της ακαδημαϊκής γνώσης και των πραγματικών επιχειρηματικών προκλήσεων. Εστιάζοντας στην πρακτική εργασιακή εμπειρία, το πρόγραμμα έδωσε ώθηση στην έμφυτη περιέργεια των νεότερων γενιών, ενθαρρύνοντάς τους να αμφισβητήσουν τους καθιερωμένους κανόνες και να συνεισφέρουν νέες προοπτικές στον χώρο εργασίας.
Η καινοτομία ευδοκιμεί όταν οι προκλήσεις επανεξετάζονται. Οι νεότερες γενιές, με την έμφυτη περιέργειά τους, την απουσία προκαθορισμένων ορίων και την προθυμία να αμφισβητήσουν τους καθιερωμένους κανόνες, φέρνουν μια νέα προοπτική που είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση νέων ιδεών. Το συγκεκριμένο πνεύμα περιέργειας είναι ο καταλύτης για την αληθινή καινοτομία. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τη συνεχή απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας, όχι μόνο για τη δημιουργία ενός ισχυρότερου, πιο ικανού εργατικού δυναμικού αλλά και για την ενσωμάτωση νέων και καινοτόμων ιδεών στο έργο που επιτελείται.
Στον πυρήνα κάθε καινοτομίας βρίσκεται η περιέργεια—η κινητήριος δύναμη πίσω από την πρόοδο. Ωστόσο, για να επιτευχθεί πρόοδος, η περιέργεια πρέπει να συνδυαστεί με μια σκόπιμη πρόθεση για ανάπτυξη. Αυτό το περιβάλλον προόδου με γνώμονα την περιέργεια είναι απαραίτητο για κάθε οργανισμό που προσπαθεί να παραμείνει στην πρώτη γραμμή του κλάδου του.
Σε ευθυγράμμιση με αυτό το όραμα, η εξέλιξη της σταδιοδρομίας και η βελτίωση των δεξιοτήτων αποτελούν αναπόσπαστα μέρη της κουλτούρας της εταιρείας μας. Οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε κορυφαία προγράμματα κατάρτισης και πιστοποιήσεις μέσω συνεργασιών με κορυφαίους οργανισμούς. Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτές τις ευκαιρίες, κερδίζοντας πιστοποιήσεις από κορυφαίους συνεργάτες του κλάδου όπως η Microsoft, η Google, η Amazon, η VMware, η Cisco και η AWS. Και αυτό είναι που ονομάζουμε «The Kyndryl Way».
Καταληκτικά, είναι μέσω της καλλιέργειας ενός πλουραλιστικού, περίεργου και με συνεχή όρεξη για μάθηση εργατικού δυναμικού που εταιρείες όπως η Kyndryl μπορούν να πρωτοστατήσουν στην καινοτομία και την πρόοδο, διασφαλίζοντας ότι παραμένουν στην αιχμή του τεχνολογικού τοπίου.