Η εταιρεία PQH που διαχειρίζεται “κόκκινα δάνεια” και διευθύνεται από τον κ. Οδυσσέα Τσακαλώτο, είναι ο βασικός μέτοχος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Η έγκριση της PQH που είναι η ειδική εκκαθαρίστρια της Αγροτικής Τράπεζας ήταν απαραίτητη για να προχωρήσει η συμφωνία εξυγίανσης/ μεταβίβασης της ΕΒΖ σύμφωνα με τον Πτωχευτικό Κώδικα, όπως και η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας, όπως περιγράφεται στη συμφωνία εξυγίανσης με την Τράπεζα Πειραιώς.

Στο μεταξύ ωστόσο υπάρχει η συμφωνία που είχε ανακοινώσει ο υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, μεταξύ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με το επενδυτικό fund Innovation Brain που διαχειρίζεται ο Ελβετικής καταγωγής Lukas Fecker ο οποίος συνεργάζεται με τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

  • Η συζήτηση τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο δικαστήριο θα γίνει με βάση το σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς και όχι το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης με την Innovation Brain.

Η PQH ιδρύθηκε το 2016 και διορίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος για να λειτουργήσει ως Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα. Σήμερα υπάρχουν 17 ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση, με περιουσιακά στοιχεία εκτιμώμενου ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια επιχειρήσεων και λιανικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here