Με κεφάλαια υπό διαχείριση της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ και πολυετή παρουσία στον χώρο της διαχείρισης συλλογικών και ατομικών χαρτοφυλακίων, η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στην Ελλάδα και αποτελεί αξιόπιστο εταίρο στην επαγγελματική διαχείριση, προσφέροντας εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου επενδυτικές λύσεις σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές.

Η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, διαθέτει από τις πλέον έμπειρες επενδυτικές ομάδες, με σημαντική ακαδημαϊκή κατάρτιση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πολυάριθμες διακρίσεις, και είναι σε θέση να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε εντολή ανάθεσης διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Η εταιρεία ενισχύει σταθερά τα μεγέθη της, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση καθαρών πωλήσεων και ενεργητικού στην ελληνική αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων τα τελευταία χρόνια, τόσο σε απόλυτο όσο και σε ποσοστιαίο μέγεθος, σε μια περίοδο μάλιστα που ο κλάδος κινείται με μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Παράλληλα, έχει διευρύνει περαιτέρω τη θέση της στην απαιτητική αγορά των θεσμικών επενδυτών.

Η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ παρέχει πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες για όλους τους τύπους επενδυτών:

  • Optimum χαρτοφυλάκια για ιδιώτες
  • Χαρτοφυλάκια DPM & Tailor-made για διαχείριση περιουσίας ιδιωτών
  • Αμοιβαία κεφάλαια Private Label για συγκεκριμένες ομάδες πελατών
  • Εξατομικευμένη διαχείριση μέσω χαρτοφυλακίων ή αμοιβαίων κεφαλαίων για θεσμικούς επενδυτές με αυξημένες και ειδικές επενδυτικές προδιαγραφές

Η πείρα στην εξεύρεση της ιδανικής επενδυτικής στρατηγικής για τη διαχείριση των διαθεσίμων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και ασφαλιστικών εταιρειών, σε συνδυασμό με τη βαθιά γνώση του θεσμικού πλαισίου και της νομοθεσίας, μας επιτρέπουν να ανταποκριθούμε πλήρως στις ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων, ανεξαρτήτως του πυλώνα ασφάλισης στον οποίο υπάγονται.

Αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα των αναγκών που έχουν οι θεσμικοί επενδυτές, διαθέτουμε εξειδικευμένες ομάδες στελεχών που εστιάζουν αποκλειστικά σε αυτούς. Στο πλαίσιο αυτό, ξεχωριστό τμήμα της Διεύθυνσης Επενδύσεων ασχολείται αποκλειστικά με την επενδυτική διαχείριση του χαρτοφυλακίου, ενώ η Διεύθυνση Institutional Mandates and Distribution έχει δημιουργηθεί με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση θεσμικών επενδυτών.

Η εταιρεία υποστηρίζει έμπρακτα την αναγκαιότητα ολιστικής προσέγγισης της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και διοργανώνει επί σειρά ετών ημερίδες με σχετική θεματολογία και σημαντική παρουσία από τους αρμόδιους φορείς, καθώς και επαγγελματιών του κλάδου, έχοντας ενεργό παρέμβαση στη συζήτηση που πραγματοποιείται στην ελληνική κοινωνία και στην αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου.

H Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ δραστηριοποιείται, αναπτύσσεται και εξελίσσεται με βασικούς άξονες:

  • Την αποτελεσματική διαχείριση χαρτοφυλακίων
  • Την επιδίωξη βελτιστοποίησης της απόδοσης των επενδύσεων, στοχεύοντας στον περιορισμό του κινδύνου
  • Την ποιοτική εξυπηρέτηση με ευέλικτες διαδικασίες και εύστοχες υπηρεσίες
  • Την ενσωμάτωση και εφαρμογή των αρχών υπεύθυνων επενδύσεων (ESG)

H, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, αποδεικνύει έμπρακτα τη στρατηγική επιλογή της να υποστηρίζει σύγχρονες πρωτοβουλίες αναφορικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προώθηση υπεύθυνης επενδυτικής πολιτικής, συμμετέχοντας από το 2019 στην παγκόσμια πρωτοβουλία Principles for Responsible Investments (PRI). Έχει δε ενσωματώσει στη στρατηγική των χαρτοφυλακίων της την εφαρμογή των αρχών υπεύθυνων επενδύσεων (ESG), που ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Στόχος της εταιρείας είναι να παραμείνει σημείο αναφοράς στην αγορά τόσο με την επίτευξη αποδόσεων για τους πελάτες της όσο και με το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και επαγγελματισμού των στελεχών της, ώστε να αποτελεί την πρώτη επιλογή των επενδυτών για υπηρεσίες διαχείρισης κεφαλαίων, μέσω της παροχής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here