Περίπου 50 στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής χάνουν τις αρμοδιότητες τους και αλλάζουν θέσεις,  με απόφαση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά σε μια ύστατη προσπάθεια να μπει  τάξη σε μια υπηρεσία για την οποία οι πολίτες έχουν πολλαπλώς καταγγείλει φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.

Με συνοπτικές διαδικασίες,  οι 7 Διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών άλλαξαν θέσεις.

  • Όσοι βαρύνονται με εκκρεμή πειθαρχικά παραπτώματα μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενώ όσοι επιβαρύνονται με κατηγορίες για ποινικά παραπτώματα τέθηκαν σε αργία, ακόμα και σε περιπτώσεις που η γνωμοδότηση της προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου ήταν αρνητική.

Επίσης μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις 20 τμηματάρχες, από τους οποίους οι 6 για άλλες υπηρεσίες, καθώς αποδείχθηκε ότι ο υπηρεσιακός τους φάκελος δεν ήταν καθαρός.

Εκτός της Διεύθυνσης Μεταφορών τέθηκαν επίσης και 12 υπάλληλοι που κατηγορούνταν για πειθαρχικά παραπτώματα, ελλιπή απόδοση ή απρεπή συμπεριφορά προς το κοινό.

  • Μόνο τυχαία δεν ήταν η απόφαση Χαρδαλιά –ο ίδιος μάλιστα είχε πολλές φορές δηλώσει ότι θα σπάσει πάση θυσία αυτό το ιδιότυπο καθεστώς που επικρατούσε για χρόνια, διασύροντας το κύρος της Περιφέρειας και προκαλώντας την οργή της κοινωνίας.

Αξίζει μόνο να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα 26 εργαζόμενοι στις Μεταφορές έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή άλλα αδικήματα.

Οι μετακινήσεις, όμως, είχαν και θετικό πρόσημο: επτά νέοι υπάλληλοι, με πολλά προσόντα, άψογη συμπεριφορά και αποδεδειγμένη απόδοση, αναβαθμίστηκαν και κατέλαβαν θέσεις ευθύνης.

Είναι εξάλλου γνωστό, όπως τονίζουν και οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη Αττικής, ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς εμπιστεύεται το ήθος και την εργατικότητα νέων ανθρώπων, που μπορούν να φέρουν μια καινούργια κουλτούρα στη λειτουργία του Δημοσίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ