Έχοντας ως ατού ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στο χώρο των online πληρωμών, το PayPal δείχνει έτοιμο να επεκταθεί και στον τομέα των τραπεζικών υπηρεσιών. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο το PayPal σκοπεύει να προσφέρει υπηρεσίες όπως είναι η έκδοση χρεωστικών καρτών με δυνατότητα ανάληψης, η κατάθεση επιταγών και η παροχή μικρών δανείων σε εταιρείες και καταναλωτές.

Προς το παρόν, τα πλάνα του PayPal αφορούν την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, όπως είναι, για παράδειγμα η Ευρώπη, όπου παρεπιμπτόντως υπάρχει πολλές fintech startups με τις οποίες θα μπορούσε να συνεργαστεί ή ακόμη και να εξαγοράσει. Σημειωτέον πως το PayPal δεν διαθέτει άδεια για τη λειτουργία χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, εμπόδιο που σκοπεύει να ξεπεράσει, σύμφωνα πάντως με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, συνεργαζόμενο με τοπικές τράπεζες. Επίσης, για συγκεκριμένες τραπεζικές εργασίες, όπως είναι η ανάληψη χρημάτων ή η κατάθεση τραπεζικών επιταγών θα υπάρχει κάποιου είδους προμήθεια.

Το PayPal δείχνει να θέλει να απευθυνθεί σε όσους δεν έχουν κάποιον τραπεζικό λογαριασμό ή γενικότερα δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με κάποια «παραδοσιακή» τράπεζα. Τομέας όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος λόγω της εισόδου ενός τεράστιου αριθμού fintech startups που προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες. Όμως, το PayPal διαθέτει μία τεράστια βάση χρηστών και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για πολλές κατηγορίες συναλλαγών, ιδίως αυτές που αφορούν online και διασυνοριακές πληρωμές. Οπότε το στοίχημα να εισέλθει και σε περισσότερο παραδοσιακές υπηρεσίες μπορεί να στεφθεί με επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here