Όλες οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά ιδιωτικής ασφάλισης τίθενται επί τάπητος στο 15th Insurance Conference, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 9 Ιουνίου 2022, με γενικό τίτλο «Μια νέα εποχή για την ασφαλιστική αγορά».

Το συνέδριο διοργανώνεται από την ethosEVENTS, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr και διεξάγεταιυβριδικά στο ξενοδοχείο Divani Caravel και με παράλληλη ζωντανή μετάδοση μέσα από το LiveOn Expo Complex, το σύγχρονο τρισδιάστατο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο της LiveOn.

 

Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση έκαναν οι: Αιμιλία Απέργη, Manager – EY Greece – Insurance Business Consulting και ο Νικόλαος Κεφαλληνός, Senior Manager – EY Greece – Insurance Business Consulting με τίτλο “ESG & Sustainable Finance in Insurance”.

Ο κ. Κεφαλληνός τόνισε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας, των κοινωνικών ανισοτήτων και της κλιματικής αλλαγής εντείνουν το πρόβλημα.

Παρατηρούμε χρόνο με τον χρόνο να επιδεινώνονται οι απώλειες που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Οι καταναλωτές ήδη εκφράζουν προτίμηση στις ασφαλιστικές που σέβονται το περιβάλλον. Το 79% των πολιτών έχουν επιλέξει αυτές που εφαρμόζουν κανόνες ESG.

Σήμερα, κάποιες ασφαλιστικές έχουν αρχίζουν να το λαμβάνουν υπόψιν. Πολλές ασφαλιστικές στην Ελλάδα εφαρμόζουν τα κριτήρια ESG.

H κα. Αιμιλία Απέργη τόνισε ότι οι παράγοντες ESG είναι σημαντικοί. Μας αφορούν όλους μας και καλείται και ο ασφαλιστικός κλάδος να δράσει και να συμμετάσχει σε αυτό το έργο.

Οι επιχειρήσεις και η κοινωνία θα πρέπει να επωφεληθούν από το ESG.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν στα κριτήρια και να ακολουθήσουν ολιστική προσέγγιση στον μετασχηματισμό τους. Πρέπει να καθοριστεί η στρατηγική ώστε να τεθούν οι σωστές βάσεις.

Οι εταιρείες καλούνται να ερμηνεύσουν το πλαίσιο και να συμμορφωθούν με αυτό.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here