Το νέο, σύγχρονο πάρκο πρασίνου και αναψυχής, στην έκταση των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού συνολικής κάλυψης 10 στρεμμάτων, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο κέντρο της πόλης επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη. Πρόκειται για ένα έργο ιστορικής σημασίας για την πόλη του Κορυδαλλού, ενώ ήδη οι εργασίες κατασκευής άρχισαν με περίφραξη του χώρου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 9 μήνες (στα τέλη Ιουλίου 2019).

Το πάρκο θα έχει ως σημείο αναφοράς μια πρωτότυπη υδάτινη κατασκευή, πάνω και γύρω από την οποία αναπτύσσονται όλες οι επιμέρους παρεμβάσεις για περίπατο, παιχνίδι και αναψυχή. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην λειτουργικότητα του πάρκου και στην εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του, με διαδρόμους περιπάτου, καθώς και στο πράσινο με τη φύτευση πολύ μεγάλου αριθμού δέντρων, φυτών και θάμνων για την βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής. «Το πάρκο θα θυμίζει “μικρό παράδεισο” για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για παιδιά ΑμΕΑ, αφού δημιουργούνται δύο μεγάλες παιδικές χαρές με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Στην ανατολική πλευρά θα δημιουργηθεί ένας αίθριος χώρος με καθιστικά, ενώ στην δυτική θα υπάρχει ένας περιφραγμένος χώρος για εκτόνωση σκύλων. Τέλος, σημαντική προτεραιότητα δίνεται στα θέματα ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας, αφού θα εγκατασταθούν φωτιστικά νέας τεχνολογίας led.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι διαδικασίες εξελίχθηκαν σε 14 μήνες από την ολοκλήρωση της κατεδάφισης με το γκρέμισμα της εξωτερικής μάντρας. Το νέο πάρκο κατασκευάζεται από τον Δήμο Κορυδαλλού με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και έχει προϋπολογισμό 4.590.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here