Στη δημοσιότητα δόθηκε η προαναγγελθείσα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, εν μέσω διαδικασιών για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.
Ο κ. Καραμανλής, σε μία σπάνια δήλωσή του επί του φλέγοντος ζητήματος, με σύντομο, αλλά περιεκτικό τρόπο, εξορκίζει πολιτικές που ευνοούν τον διχασμό, ενώ καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για το θέμα.
Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες παρεμβάσεις του, μετά το Συνέδριο της ΝΔ και το Δημοψήφισμα του 2015.
Η πλήρης παρέμβαση του Κ. Καραμανλή:
Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.
Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here