Το ΚΕΠΕ,τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, ανέλαβαν μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο να αποτυπώνουν διαχρονικά και να εκτιμούν τις οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδος από την υγειονομική κρίση, λόγω της πανδημίας του κορωνoϊού. Για τον λόγο αυτό θέτουν σε λειτουργία το «Παρατηρητήριο Επιπτώσεων του Κορωνoϊού στην Οικονομική Ζωή» στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος.

Σε αυτή την σημαντική συλλογική προσπάθεια, επισημαίνουν την αναγκαιότητα της συνδρομής των επιχειρήσεων όλων των κλάδων και όλων των νομικών μορφών, καθώς και των λογιστών, ώστε να αφιερώσουν λίγο χρόνο, για την συμπλήρωση των δεδομένων, με βάση τα οποία θα λειτουργεί το Παρατηρητήριο.

Για τον σκοπό αυτό θα σταλεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος σχετική επιστολή, όπου θα περιλαμβάνει τον σύνδεσμο του ερωτηματολογίου, προκειμένου να γίνει η εισαγωγή και η καταχώριση των δεδομένων.

Οι πέντε συνεργαζόμενοι φορείς προσβλέπουν στην θετική ανταπόκριση των επιχειρήσεων και των λογιστών που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος, σε αυτή την προσπάθεια: Προσπάθεια που θα επιτρέψει στο Παρατηρητήριο να αποκτήσει σαφέστερη εικόνα της οικονομικής ζωής της Δυτικής Ελλάδος, που είναι, χρονικά, η πρώτη περιοχή που επλήγη από την υγειονομική κρίση.

Μέσω του Παρατηρητηρίου θα είναι σε θέση να διατυπώσουν τεκμηριωμένες προτάσεις προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, καθώς και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Τουρισμού κ.ο.κ. Στόχος τους είναι να παραμείνει το Παρατηρητήριο σε λειτουργία συνεχώς, καθώς θα αποτελεί ένα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο για την λήψη αποφάσεων και χάραξη στρατηγικών.

Η Διοίκηση του ΚΕΠΕ μέσω της πρωτοβουλίας αυτής και με αφετηρία την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδράμει στην λήψη αποφάσεων και την χάραξη κλαδικής και περιφερειακής ή πιο τοπικά στοχευμένης στρατηγικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here