Μέχρι τον Σεπτέμβριο, παρατείνεται η επιδότηση των τόκων των επιχειρηματικών δανείων από το Κράτος.

  • Αυτό σημαίνει ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να επωφεληθούν από το συγκεκριμένο έμμεσο κεφάλαιο κίνησης και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι την παράταση επιδότησης τόκων είχε εμμέσως προαναγγείλει πριν από 15 μέρες, στο Banks Live! ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό για νέες υποβολές αιτήσεων και αφορά την τρίμηνη κάλυψη των τόκων όλων των επιχειρηματικών δανείων που ήταν ενήμερα στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η ενημερότητα κρίνεται αποκλειστικά για το επιδοτούμενο δάνειο και όχι για το συνολικό προφίλ της επιχείρησης.

Υπολογίζεται στη μη υπέρβαση των 90 ημερών άνευ πληρωμής με καταληκτική ημερομηνία τις 31/12/2019 ή εναλλακτικά τις 29/2/2020.

  • Το συνολικό ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης που μπορεί να εισπράξει κάθε επιχείρηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 800.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις προς τις τράπεζες υποβάλλονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis.

  • Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, προανήγγειλε επίσης ένα νέο πρόγραμμα που θα βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να λάβουν πιο εύκολα εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες προκειμένου να ξεκινήσουν ένα εγκεκριμένο έργο με επιδότηση ΕΣΠΑ.

Οι δικαιούχοι αδυνατούν πολλές φορές να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή προκειμένου να εισπράξουν την προκαταβολή της επιδότησης με αποτέλεσμα να μην υλοποιούν τα επενδυτικά τους σχέδια.

  • “Με το νέο εργαλείο που ήδη σχεδιάζουμε μαζί με την Αναπτυξιακή Τράπεζα δημιουργούμε ένα Ταμείο με στόχο τη διευκόλυνση της έκδοσης εγγυητικών επιστολών ώστε να ξεπεραστεί αυτό το καθοριστικό εμπόδιο στη χορήγησή τους” εξήγησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here