Παγώνει μέχρι νεωτέρας η απόφαση του ΕΣΡ για διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Mega, μετά την απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η διοίκηση της «Τηλέτυπος».

Έτσι, ο τηλεοπτικός σταθμός πήρε νέα παράταση ζωής με την απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ το οποίο σε σχηματισμό Ολομέλειας με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, επιτρέπει τη λειτουργία του έως ότου αποφανθεί το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επί της κύριας προσφυγής που έχει κατατεθεί.

Η συζήτηση της κυρίας αίτησης έχει προσδιοριστεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 4 Μαΐου του 2018 με εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο.

Η απόφαση για να πέσει «μαύρο» στο Mega είχε ληφθεί από το ΕΣΡ κατά πλειοψηφία, με ψήφους 6-3, κρίνοντας ότι ο σταθμός είναι γενικής στόχευσης ενημερωτικού προγράμματος και, καθώς δεν έλαβε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία του περασμένου Ιανουαρίου με την προκήρυξη των 7 αδειών, δεν μπορεί πλέον να εκπέμπει, αφού ολοκληρώθηκε και το τρίμηνο της παράτασης στη λειτουργία του.

Επίσης, αποφάσισε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός, όπως υποστήριζε η «Τηλέτυπος», καθώς δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here