Είναι μία ακόμη ευκαιρία. Μία διευκόλυνση  σε χιλιάδες οφειλέτες των Ασφαλιστικών Ταμείων που έχουν οφειλές  στα πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ.

Η νέα διάταξη και συγκεκριμένα το άρθρο 64 που υπάρχει στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου,προβλέπει:

Η ένταξη των χρεών από ασφαλιστικές οφειλές των ασφαλισμένων στα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑΟ μπορεί να γίνει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2019, υπό τη βασική προϋπόθεση ότι οι συγκεκριμένοι οφειλέτες θα υποβάλουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου την αίτηση προσδιορισμού της οφειλής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

  • Άρα για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις αυτών των οφειλετών δίνεται μια χρονική παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου.
  • Είναι απαραίτητη η ένταξη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ (1ο στάδιο) μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, για να γίνει ο υπολογισμός των οφειλών με το «κούρεμα» των προσαυξήσεων κατά 85%, ώστε στη συνέχεια να μπορούν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες να ενταχθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στο 2ο στάδιο της διαδικασίας που αφορά τη ρύθμιση των οφειλών στο ΚΕΑΟ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here