Η Ελλάδα δεν υπέβαλε πρόταση. Είναι γνωστές οι “καλές σχέσεις” της Κυβέρνησης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος ωστόσο χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Φραγκφούρτη.

Η Ιρλανδία προσπάθησε αλλά τελικά απέσυρε την υποψηφιότητα του Φίλιπ Λέιν, του διοικητή της Κεντρικής της Τράπεζας.

Την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα πάρει τελικά η Ισπανία, με έναν πολιτικό που δεν είναι ακόμη …Κεντρικός Τραπεζίτης.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος. θα διαδεχτεί τον Βίκτορ Κονστάνσιο στην αντιπροεδρία της ΕΚΤ, τον ερχόμενο Μάιο και για 8 χρόνια. Προηγουμένως, θα παραιτηθεί από τη θέση του Υπουργού για να αναλάβει τη διοίκηση της Ισπανικής Κεντρικής Τράπεζας.

Μετά την συμφωνία στο Eurogroup για την υποψηφιότητα του Ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, η διαδοχή του Μάριο Ντράγκι, του χρόνου τον Οκτώβριο, από τον Προέδρο της Γερμανικής Bundesbank Γενς Βάιντμαν φαντάζει πλέον πιο πιθανή. Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί το τέλος της εποχής των χαμηλών επιτοκίων και των μαζικών αγορών ομολόγων που χαρακτηρίζει την περίοδο της Προεδρίας Ντράγκι στην ΕΚΤ.

Ο Λουίς Ντε Γκίντος γεννήθηκε το 1960, είναι οικονομολόγος και σήμερα είναι υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνισμού της Ισπανίας. Είναι μέλος του ισπανικού Ανώτερου Σώματος Εμπόρων και Οικονομολόγων του Κράτους. Κατά τη διάρκεια των δύο κυβερνήσεων του Χοσέ Μαρία Αθνάρ (1996-2004) είχε αναλάβει διάφορες θέσεις ευθύνης. Έχει εργαστεί στην Lehman Brothers, στην οποία διατέλεσε μέλος του Συμβουλευτικού της Συμβουλίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διοικητής στην Ισπανία και την Πορτογαλία μέχρι την πτώχευσή της το 2008. Ήταν επίσης διευθυντής του ισπανικού Εταιρικού Ινστιτούτου (στα ισπανικά, Instituto de Empresa) από το 2010[1] και ανήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ηλεκτροδότησης Endesa.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here