Η χρηματιστηριακή συνεδρίαση σήμερα ξεκινά με πανηγυρισμούς για την ολική επαναφορά του αμερικανικού δείκτη  S & P πάνω από τις 2.660 μονάδες. Η χαρά των longηδων για τη σημερινή συνεδρίαση.

Τεράστιος ο όγκος χθες στα GREK, πάνω από 80.000 που αντιστοιχούν με συναλλαγές μέσου όρου τριμήνου. Παίρνουν θέσεις αγοράς από το Αμέρικα.

Για τον Γενικό Δείκτη, η απόλυτη τεχνική εναρμόνιση. Η στήριξη των 797 μονάδων, όχι μόνο ανέκοψε την ορμή της πτώσης, αλλά έγινε αφετηρία για αξιόλογη ανοδική αντίδραση με αποτέλεσμα την ανακατάληψη του απλού ΜΚΟ 200 ημερών, που διέρχεται από τις 800 μονάδες και μετατρέπεται και πάλι σε στήριξη.

Η ουσιαστική αντίσταση για τον ΓΔ είναι στις 821 μονάδες, καθώς πρόκειται για το 38,2% του ανοδικού που έχει μετατραπεί σε αντίσταση.

Για να ισχύει το long scenario ουδεμία διόρθωση επιτρέπεται χαμηλότερα των 830 μονάδων.

Στις τράπεζες στήνεται το colpo grosso. Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για το τι θα πει η Νουί στους τραπεζίτες, θέλω να δω με τι short covering θα κινηθούν τα Marshall, OceanWood, Lansdowne κ.λ.π

Όσοι παίζουν συμβόλαια του δείκτη, μόνο με υπέρβαση των 2.080 μονάδων θα μπορούν να γελούν αβίαστα οι long.

  •       Για την ολική επαναφορά του Ομίλου Κόκκαλη σας είχα προϊδεάσει. Και για την Ιντρακάτ στον FTSEM και για τα υπόλοιπα.
  • Party time, χθες στο ταμπλό, μόνο στην ΚΕΚΡΟΨ έγιναν 237.993 κομμάτια, αξίας 401.256 ευρώ. Η μετοχή “τρέχει” με 21,17% στην εβδομάδα και 112,82% από την αρχή του έτους. Όποιος και αν κάνει το παιχνίδι (μικρό χωριό είμαστε) κερδίζουν όλοι οι μεγαλομέτοχοι, και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. 
  •        ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ, το προσέξατε το χθεσινό, στα 0,895 με 9,82%. Με λίγα κομματάκια μεν, αλλά σιγά-σιγά θα στρώσει και η εμπορευσιμότητα.
  •        ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ. Η ολική επιστροφή της ιστορικής brandας.  Ολοταχώς για επιστροφή κεφαλαίου. Σας είχα πει για το δίδυμο Μενέλαου Τασόπουλου και Γιώργου Γκάτζαρου, οι οποίοι “ανέστησαν” την εταιρεία και ξανά έβαλαν το θρυλικό “καραβάκι” σε προσήνεμη ρότα.
  •         ΠΛΑΙΣΙΟ. Ειδικοί διαπραγματευτές, Eurobank Sec και ΒΕΤΑ.  Nothing else, απλά ζωγράφισαν στο ταμπλό. Μου ψιθυρίζουν για placement. Θα περιμένω.
  •           Και μια ο λόγος για placement, και επειδή σας είχα προϊδεάσει χθες για κίνηση έκπληξη στο ταμπλό, σας ρωτώ, ποιο μέλος της οικογενείας Λεμπιδάκη έχει δεχτεί πρόταση από διαχειριστή να του πουλήσει το ποσοστό συμμετοχής του στα Πλαστικά Κρήτης;
  •   Πρόκειται, απ΄ ότι μου ψιθύρισαν για εξάδελφο με ένα 5% του μετοχικού κεφαλαίου. Για περισσότερα κωλύομαι.

Μόνο θεωρητικό δεν είναι το ερώτημα, που σας θέτω. Ποιο μεγάλο deal ετοιμάζει η Grivalia; Στα 9,20 ευρώ το χαρτί, στο συν 3,95%, με συναλλαγές αξίας 758.939 ευρώ.

Αυτά τα ολίγα, και τα ξανά λέμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here