Με τίτλο «Όταν η Έρευνα Συναντά τις Επιχειρήσεις», το 3rd Hellenic Innovation Forum, (#hif19 – http://www.hif.ethosevents.eu) διεξάγεται σήμερα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel. Το Συνέδριο φέτος συνδιοργανώνεται από την Εthos Events και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.), το οποίο θα οργανώσει ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο του Συνεδρίου με τίτλο «Έρευνα και επιχειρηματικότητα: Μαθαίνοντας από τους τολμηρούς – Ιστορίες επιτυχίας

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ FORUM

 

Στο φετινό Hellenic Innovation Forum, που έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα τη διασύνδεση της Ακαδημαϊκής/Ερευνητικής Κοινότητας με το χώρο των επιχειρήσεων, σύντομο χαιρετισμό πρόκειται να απευθύνει ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Jørn Gjelstad, ενώ Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Νορβηγός Ακαδημαϊκός Δρ Stephen Seiler, Αντιπρύτανης για την Έρευνα και την Καινοτομία του Πανεπιστημίου Agder της Νορβηγίας.

 

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΟ hic19

 

Στο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Καινοτομίας, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, θα περιλαμβάνει, επίσης, ομιλίες και παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές, Ακαδημαϊκούς και Επιχειρηματίες αναφορικά με την διασύνδεση των Ακαδημαϊκών & Ερευνητικών Ιδρυμάτων με την επιχειρηματική κοινότητα. Έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση επιχειρήσεων που προέρχονται ή συνεργάζονται εκτενώς με Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα. 

Η θεματολογία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τα εξής:

  • Δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.
  • Παρουσιάσεις των οικοσυστημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε πόλεις, όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο και η Ξάνθη.
  • Case studies επιχειρηματικών εγχειρημάτων που προέκυψαν από Ερευνητικά Ιδρύματα.
  • Παρουσίαση μοντέλων διασύνδεσης από το εξωτερικό.
  • Προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και η απόκτηση πατεντών.
  • Διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Υπεύθυνος Προγράμματος του 3rd Hellenic Innovation Forum: κ. Δημήτρης Μαλλάς, Δημοσιογράφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here