Η διαφημιστική βιομηχανία χάνει τον «βασιλιά» της. Και η πτώση ήταν πολύ πιο γρήγορη από την άνοδο.

Ο σερ Μάρτιν Σoρέλ, που κατάφερε μέσα σε τριάντα χρόνια να μεταμορφώσει την WPP από εταιρεία κατασκευής συρμάτινων καλαθιών και καροτσιών για σούπερ μάρκετ στο μεγαλύτερο διαφημιστικό όμιλο στον κόσμο, ανακοίνωσε την παραίτησή του, έπειτα από τις κατηγορίες για κακοδιαχείριση περιουσιακών στοιχείων του ομίλου.

Ο 73χρονος Σορέλ ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι παραιτείται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της WPP, απόφαση με άμεση ισχύ.

Η αποχώρησή του ανακοινώνεται λίγες εβδομάδες μετά τις κατηγορίες σε βάρος του και λίγες ημέρες προτού το διοικητικό συμβούλιο της WPP δώσει στη δημοσιότητα τα ευρήματα της έρευνας.

Ο ίδιος ο κ. Σορέλ αρνείται τις κατηγορίες.

Ο επικεφαλής της WPP ήταν κάτι παραπάνω από διευθύνων σύμβουλος – ήταν ο βετεράνος της διαφημιστικής βιομηχανίας και εμβληματική προσωπικότητα του επιχειρηματικού κόσμου της Βρετανίας, με συχνές δημόσιες εμφανίσεις, εκφράζοντας την άποψή του σε διάφορα ζητήματα, από το Brexit μέχρι τον εμπορικό πόλεμο του προέδρου Τραμπ και την άνοδο των κολοσσών τεχνολογίας.

Ο ίδιος είχε προκαλέσει αρκετές φορές αντιδράσεις με τους μαχητικούς του τρόπους, αλλά και με το παχυλό πακέτο αποδοχών, ειδικά σε μια εποχή που τα έσοδα της WPP υποχωρούσαν.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here