Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, διά επιστολής, υπέβαλε ο Άρης Ξενόφος.

Είχε αναλάβει τη θέση του πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ τον Νοέμβριο του 2017, ενώ προηγούμενως είχε περάσει από την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) το οποίο, μαζί με την κυβέρνηση, θα διορίσει και τον αντικαταστάτη του.

Ο κ. Ξενόφος ολοκλήρωσε μια θητεία τριών ετών στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία συνοδεύτηκε από επιτυχία στην αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, όπως ενδεικτικά η πώληση του 67% του ΟΛΘ, η πώληση του 5% του ΟΤΕ, η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η πώληση του ΔΕΣΦΑ, η παραχώρηση της Μαρίνας Χίου και η πώληση της ΕΕΣΣΤΥ.

Σε δήλωσή του, ο έως την Παρασκευή πρόεδρος του Ταμείου ανέφερε ότι «έχοντας διοικήσει δύο από τα σημαντικότερα θεσμικά ταμεία, το ΤΧΣ και το ΤΑΙΠΕΔ, αισθάνομαι πλέον την ανάγκη να αναζητήσω νέες δημιουργικές προκλήσεις στον επαγγελματικό στίβο. Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία και το προσωπικό του Ταμείου για τη στήριξη και την άριστη συνεργασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here